alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
adidas / juni 2019

Hoe Run For The Oceans en Parley helpen om onze planeet te beschermen

Het levensondersteunende watersysteem van onze planeet verkeert in gevaar. Overbevissing, klimaatverandering, vervuiling en plastic afval bedreigen onze fragiele oceanen, maar er is een nieuwe stroming in aantocht. Bewustzijn wordt omgezet in actie en creativiteit begint voor verandering te zorgen.

running-fw19-rfto-launch-appstorypreview-nextgen-image1-m

"Er is een bijzonder delicate balans in onze wereld," zegt legendarische big wave surfer en Parley-ambassadeur Greg Long. "Onze dagelijkse acties verstoren die balans met een onrustwekkende snelheid. Als we nu geen actie ondernemen, passeren we het punt waarop de schade die we toebrengen onherstelbaar is."

In 2018 gingen bijna een miljoen mensen over de hele wereld de straat op voor Run For The Oceans. Van Shanghai tot São Paulo, Toronto tot Tokio en Barcelona tot Berlijn; een wereldwijde community van hardlopers van alle niveaus kwam in actie.

Ze varieerden van jonge kinderen die voor het eerst liepen tot professionele sporters als de Braziliaanse en Duitse voetbalsterren Kaká en Marc-André ter Stegen, de Peruviaanse surfer Gabriel Villarán, de Australische Olympische zwemkampioen Ian Thorpe en Jessica Ennis-Hill, de Britse meerkampster en winnares van een Olympische gouden medaille.

Aangedreven door een gedeelde passie wisten ze meer dan 12 miljoen kilometer af te leggen om hun stem te laten horen en hun daden over de hele wereld kracht bij te zetten.

"Eerst zorgden we voor rimpelingen aan het oppervlak, maar die rimpelingen hebben zich ondertussen omgezet in flinke golven," aldus Cyrill Gutsch, oprichter en CEO van Parley for the Oceans bij een reactie op het recordbrekende evenement van afgelopen jaar. "Run For The Oceans laat een nieuwe dimensie van onze opstand tegen plastic zien: we wakkeren een superstorm van verandering aan."

adidas doneerde € 1 voor elke kilometer voor de eerste miljoen die werd gelopen en zamelde daarmee maar liefst € 1 miljoen in om de educatieve initiatieven van Parley for the Oceans te ondersteunen.

running-fw19-rfto-launch-appstorypreview-nextgen-image2-m

Het inspireren van de jeugd maakt een belangrijk deel uit van Parley's aanpak om een einde te maken aan plastic zeevervuiling en andere bedreigen van onze oceanen. En met goede reden:

"We zien een nieuwe generatie van activisten die aan invloed wint: de jeugd," aldus Cyrill Gutsch. "De jeugd is niet alleen onze toekomst, ze zijn nu al de beste docenten, de beste ambassadeurs van onze beweging. Zij informeren hun ouders, politici en gebruiken de media op hun eigen krachtige manier. De jeugd is onze grootste hoop want zij worden aangedreven door de sterkste motivatie van allemaal: hun eigen overleving."

Het geld van Run For The Oceans 2018 werd ingezet om een educatief jeugdprogramma onder leiding van Parley te ondersteunen, gericht op het inspireren van jongeren om deel uit te maken van de beweging om de oceanen te beschermen, en voor het opzetten van scholen als plaatselijke hubs in het gevecht tegen plastic vervuiling.

Het programma ging op de Malediven van start: een eilandengroep wiens toekomst sterk afhankelijk is van de gezondheid van de oceanen. Partnerschappen met het Ministerie van Onderwijs op de Malediven, scholen en plaatselijke gemeenschappen hebben de Parley Ocean School-initiatieven naar het klaslokaal gebracht en hebben meer dan 100.000 jongeren en hun ouders laten kennismaken met het oceaanleven om meer bewustzijn te creëren en aandacht te vragen voor het kwetsbare aquatische ecosysteem.

Tegen het eind van 2019 wil Parley een curriculum, verspreid over 217 scholen op de Malediven, in werking stellen en Parley AIR-hubs oprichten om de jeugd aan te moedigen deel te nemen aan het behoud van de oceanen.

running-fw19-rfto-launch-appstorypreview-nextgen-image3-m

In 2019 zal adidas Run For The Oceans gebruiken om de ontwikkeling van een wereldwijd activistenplatform voor de jeugd te helpen financieren. Dit platform wordt gehost door Parley en is toegankelijk voor alle leerlingen en studenten ter wereld. Voor elke kilometer die tussen 8-16 juni wordt afgelegd, zal adidas € 1 bijdragen aan de educatieve initiatieven van Parley for the Oceans, met een limiet van € 1.5 miljoen dollar.

Dit betekent dat terwijl Parely zijn schoolprogramma ten uitvoer brengt, de organisatie ook een digitaal activistenplatform voor de jeugd zal ontwikkelen om een nog breder publiek te kunnen bereiken.

Meld je aan voor het wereldwijde platform dat op 8 juni op World Oceans Day wordt gelanceerd. Door deel te nemen, krijgen jongeren rond de hele wereld toegang tot een omgeving waarin ze kunnen leren, hulpmiddelen ontvangen om campagne te voeren, deel kunnen nemen aan evenementen en workshops, en de hulpmiddelen ontvangen om begeleiding en ondersteuning te krijgen om verandering te eisen en te creëren.

"We doen een oproep voor een nieuwe droom, een nieuwe visie," legt Cyrill Gutsch uit. "Niemand is beter geschikt om deze droom een nieuwe realiteit te maken. Om het voortouw te nemen en te repareren wat we kapot hebben gemaakt. Onze jeugd weet en voelt dat er iets niet klopt. Hun instinct heeft de macht om de oorlog tegen onze eigen toekomst te beëindigen. Elke stap die je zet gedurende Run For The Oceans, elke ademteug die je neemt tijdens het hardlopen - het is allemaal voor de oceanen."

Ga naar www.parley.tv om je aan te melden voor het platform.

adidas / juni 2019