alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
Training / juli 2019

HEY WORLD!

Voor de Fall/Winter 2019 collectie introduceert adidas by Stella McCartney de nieuwste duurzame innovatie, met de meest milieubewuste tennis activewear ooit. We maken allemaal deel uit van de natuur en samen hebben we de macht om een positieve verandering voor onze planeet te creëren. "Hey World!" is onze oproep voor bewustzijn, eenheid en actie.

ASMC-Stella-FW19-visual-1
SPORTERS ZORGEN VOOR VERANDERING 

Garbiñe Muguruza, Caroline Wozniacki, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Angelique Kerber en Stefanos Tsitsipas inspireren een positieve verandering voor de wereld. Lees nu hun verhalen.

ASMC-Stella-FW19-visual-2

ANGELIQUE KERBER

Noem jouw favoriete drie dingen aan Wimbledon:

  • Op gras spelen
  • Spelen in het meest prestigieuze tennistoernooi
  • Volledig in het wit spelen


Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Jouw outfit is gemaakt van duurzame materialen. Hoe voelt het om die (duurzame) waarden uit te dragen?

Ik vind het belangrijk om een rolmodel voor de toekomstige generatie te zijn. Zowel op als naast de tennisbaan. Door de meest duurzame collectie van adidas by Stella McCartney op Wimbledon te dragen, laat ik zien dat ik voor positieve verandering sta.


ASMC-Stella-FW19-visual-3


CAROLINE WOZNIACKI

Je hebt gedurende je carrière met heel wat hobbels te maken gehad en je hebt een bepaalde mindset nodig om zulke uitdagingen te tackelen. Kun je ons daar iets meer over vertellen?

Voor mij draait het om elke dag je best doen. Ik heb een doel in gedachten en ik weet wat ik wil bereiken en bewerkstelligen. Ik werk daar dag in dag uit aan en ik hoop dat het genoeg is om mijn dromen waar te maken.


Hoe kijk jij terug op je optredens op Wimbledon?

Ik hou van Wimbledon. Ik ben dol op de all-white traditie. Gewoon de geschiedenis van het toernooi. Ik vind het een fantastisch evenement.


Hoe heet je favoriete sms-groep?

Ik heb eigenlijk niet zoveel sms-groepen!


ASMC-Stella-FW19-visual-4

Garbiñe Muguruza

Geef ons drie reden waarom je van Wimbledon houdt:

  • Traditie
  • Elegantie
  • Stilte
 

Wat zijn jouw favoriete apps met uitzondering van de grote 4 (Twitter, IG, FB, YT)?

Ik ben gek op Pinterest. Ik vind het heerlijk om mooie foto's, interieur design en mode te bekijken. En ook sportfoto's – alles eigenlijk.


Stella McCartney maakt al een tijdje met succes duurzame kleding. Hoe voelt het om de nieuwste collectie van duurzame performance kleding te dragen?

Geweldig! Ik vind het altijd fantastisch om haar collectie te dragen. Het is super comfortabel en super modieus en, belangrijker nog, het geeft me de kans om op het hoogste niveau te presteren met zo min mogelijk impact op de planeet. En daarnaast voel ik me gewoon mooi en goed terwijl ik speel.


ASMC-Stella-FW19-visual-5

DOMINIC THIEM

Hoe zou jij je vriendschap met de andere spelers uit het tenniscircuit omschrijven?

Ik kan met bijna alle spelers goed overweg. Tennis is een geweldige sport omdat je geen fysiek contact hebt. Je brengt je tegenstander geen fysieke pijn toe, dus ik denk dat je goede vriendschappen op kunt bouwen.


Noem de beste drie dingen aan Wimbledon:

  • Als eerste de traditie
  • Aardbeien
  • Londen
 

Hoe voelt het om de eerste mannelijke tennisspeler te zijn die de sportkleding van Stella McCartney draagt?

Ik kende alle andere collecties voor vrouwen en ik was heel verrast, en blij, te horen dat er ook een mannencollectie zou worden uitgebracht. adidas en Stella McCartney zorgen voor vernieuwing met deze tenniscollectie – zowel als de eerste voor mannen als de meest duurzame tot nu toe – en ik ben heel trots om die te dragen.


ASMC-Stella-FW19-visual-6

ALEXANDER ZVEREV

Kun jij je vriendschap met andere spelers uit het tenniscircuit omschrijven? Wie is jouw maatje door dik-en-dun?

Dat is zonder twijfel Marcello, een heleboel mensen weten dat we alles samen doen. En mijn broer, die beschouw ik ook als een van mijn beste vrienden. We doen van alles samen – allerlei leuke activiteiten maar ook baldadige dingen. Het is geweldig om deze mensen bij me te hebben.


Je wordt door veel tennisveteranen de toekomstige nummer één genoemd. Hoe voelt het om aan het begin van je carrière nu al aan zulke hoge verwachtingen te moeten voldoen?

Het is natuurlijk een fantastisch compliment, maar er zijn zoveel jonge jongens die goed spelen en zich verbeteren. Iedereen wordt steeds beter. Ik ben op dit moment de nummer drie ter wereld en ik heb er dus nog twee in te halen. Ik weet dat ik hard moet werken en nog heel wat moet verbeteren om op een dag misschien de allerbeste te zijn.


Wat is jouw favoriete onderdeel van Wimbledon?

Er zijn er zo ontzettend veel. Wimbledon is zonder twijfel het meest iconische toernooi dat er is. De Old England Club is heel bijzonder, het grasveld is heel bijzonder. Al dat wit ziet er fantastisch uit. Het is een bijzonder evenement waar iedereen het hele jaar naar uitkijkt. Als je op Wimbledon speelt, weet je gewoon dat je het hebt gemaakt als tennisspeler.


ASMC-Stella-FW19-visual-7

STEFANOS TSITSIPAS

Welke rol speelt duurzaamheid in jouw dagelijkse leven?

Het milieu speelt zeker een enorme rol in mijn dagelijkse leven als sporter. Schade aan het milieu is een probleem dat we ons niet kunnen veroorloven om te negeren. Daarom vind ik de duurzame boodschap achter de collectie zo goed. Het gebruik van biologisch garen en gerecyclede stoffen. Ik ben 100% voorstander van de milieubewuste waarden van adidas by Stella McCartney en ik ben trots daarvan deel uit te maken.


Je hebt een geweldige vlog waarin je jouw tennisreis vastlegt. Zou je ooit je eigen adidas-reclame willen regisseren als je daar de kans voor kreeg?

Het zou echt fantastisch zijn om met zulke grote merken als adidas te werken. Ik zou graag in de toekomst video's voor hen maken.

Training / juli 2019