alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
adidas / september 2019

adidas by Stella McCartney: op weg naar een duurzamere toekomst voor sport en mode

Voor Fall/Winter 2019 introduceert adidas by Stella McCartney twee vooruitstrevende kledinginnovaties als oplossing voor de verspilling van producten en materialen. Nu de wereld elk jaar zo'n 92 miljoen ton aan textielafval produceert, werkt adidas by Stella McCartney samen met Evrnu en Bolt Threads om dit probleem om te zetten in een duurzamere ontwerpoplossing. De inspiratie achter de producten is simpel; creëer een product dat niet alleen de sporter ten goede komt, maar ook de aarde. Om deze ambitie realiteit te maken, bekijkt adidas manieren om afval te beperken aan de hand van drie pijlers:

asmc-fw19-bolt-evrnu-launch-clp-mh-large-1Made with Repurposed Plastic

Gerecycled plastic richt zich op een van de grootste uitdagingen voor adidas – het reduceren van de afhankelijkheid van nieuw plastic en de uitstoot van CO2 die gepaard gaat met de productie. De eerste oplossing voor dit probleem maakte zijn opwachting in 2015 met de lancering van de allereerste adidas x Parley schoen, gemaakt van gerecycled oceaanplastic en illegale diepzeevisnetten. In de vier jaar daarna heeft adidas een speciaal productieproces opgebouwd en zullen er tegen het einde van 2019 11 miljoen paar schoenen gemaakt zijn met Parley Ocean Plastic, met als doel om tegen 2024 uitsluitend producten van gerecycled polyester te maken.


Made to be Remade

Made to be Remade is de volgende stap, om een compleet circulair proces te creëren waarbij producten niet meer op stranden of stortplaatsen terechtkomen. Met behulp van afgesloten systemen kunnen ruwe materialen af worden gebroken en bewerkt worden tot high-performance sportswear, zoals de adidas by Stella McCartney Infinite Hoodie.


asmc-fw19-bolt-evrnu-launch-clp-mh-landscape

Made to Biodegrade

Dit concept is de vooruitstrevende ambitie om een bionisch proces te creëren waarbij producten volledig biologisch afbreekbaar zijn en weer op kunnen worden genomen in het natuurlijke ecosysteem. Door materialen te gebruiken die ontwikkeld zijn uit natuurlijke bronnen of gemaakt zijn van cellen en eiwitten in een laboratorium, heeft adidas laten zien dat het mogelijk is om producten te creëren in samenwerking met de natuur. Het doel van adidas is om hiermee innovatieve oplossingen te verkennen waarbij producten uiteindelijk terug kunnen keren naar de natuur.


adidas by Stella McCartney Infinite Hoodie

De Infinite Hoodie werd ontworpen met het geavanceerde en innovatieve textielbedrijf Evrnu, dat zich sterk maakt voor een toekomst waarin producten volledig worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt. De Infinite Hoodie is gemaakt van 60% NuCyclTM by Evrnu en 40% biologisch katoen dat niet op de stortplaats eindigt en wordt hergebruikt. Dat maakt het product 100% recyclebaar - het kan keer op keer opnieuw worden gemaakt als een high-performance product.


adidas by Stella McCartney & Bolt Threads Biofabric Tennisjurk

Deze tennisjurk is een prototype dat ontstaan is uit de samenwerking met Bolt Threads, een bedrijf dat zich specialiseert in biotechnologische, duurzame materialen en vezels. De tennisjurk is de eerste in zijn soort, samengesteld uit cellulosegaren en Microsilk™. Dit is een op eiwitten gebaseerd materiaal gemaakt met hernieuwbare ingrediënten zoals water, suiker en gist, en staat voor de ontwikkeling in onze reis naar volledig biologisch afbreekbare producten.


asmc-fw19-bolt-evrnu-launch-clp-mh-large-2Met de lancering van de adidas by Stella McCartney Infinite Hoodie & Tennisjurk, zetten we de eerste stap richting een duurzamere toekomst zonder afhankelijk te hoeven zijn van nieuw plastic. We hebben ons ten doel gesteld om vóór 2024 volledig te zijn overgestapt op 100% gerecycled polyester voor al onze producten en kijken uit naar een toekomst waarbij elk product van adidas volledig circulair is.

adidas / september 2019