alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
Training / september 2019
Stefanos Tsitsipas

STEFANOS TSITSIPAS: GELOOF IN WAT JE NIET KUNT

Telkens wanneer je wilt smashen, zegt Stefanos Tsitsipas dat je een positieve mindset moet hebben.

Als een van de zes creators van de VRCT-campagne heeft de ontketende tennisster Stefanos Tsitsipas voor het woord BELIEVER (gelover) gekozen. We maakten vroeg in het seizoen een babbeltje om meer over hem te weten te komen.

De kenmerkende stijl van Tsitsipas is een ongebruikelijke eenhandige backhand, wat gelijk de toon bepaalt voor wie hij is – iemand die afwijkt van de norm. Volgens de tijdschriften is hij een beetje een outsider. Maar misschien zijn ze gewoon niet gewend aan een speler zoals hij. Neem zijn YouTube-kanaal bijvoorbeeld, waar je chats op camera vindt afgewisseld met prachtige, zelfopgenomen reisbeelden. Of zijn Instagram-account met straat- en portretfoto's, vaak voorzien van filosofische mijmeringen. Check zijn creatieve Gen Z-wereld en je zou zomaar eens vergeten dat hij ook een invloedrijke prof is die wordt getipt als de volgende grote tennisster. Iets waar hij heilig in gelooft.

VRCT-SP_TSITSIPAS-02-IMG-O

Zonder geloof zou ik daar niet komen, in het spotlicht, met alle aandacht, voor een groot publiek om mezelf uit te dragen en voor mezelf te vechten.

VRCT-SP_TSITSIPAS-03-IMG-O

Op slechts eenentwintigjarige leeftijd is Tsitsipas de hoogstgeplaatste Griekse speler in de geschiedenis, met een plekje bij de top zes van de wereld. Hij is nog steeds jong; en dat is zijn professionele carrière ook. Voldoende tijd dus om nog veel meer te bereiken. Hij is heel relaxt: kalm op de baan en ondernemend daarbuiten. Maar hij is volkomen serieus over wat hij wil doen. Hij zegt: "Ik heb een heleboel doelen voor me liggen die ik nog niet heb bereikt. De top van het circuit bereiken, de eerste plaats van de ranglijst.


VRCT-SP_TSITSIPAS-04-IMG-O Ik wil titels winnen, toernooien die van grote waarde zijn." Dat is waar geloof bij komt kijken: "Zonder geloof zou ik daar niet komen, in het spotlicht, met alle aandacht, voor een groot publiek om mezelf uit te dragen en voor mezelf te vechten."

Voor Tsitsipas is het zijn van een gelover 'een proces' om succes te boeken. Je kent waarschijnlijk de basisbeginselen van sportpsychologie, het visualiseren van succes, het buitensluiten van afleidingen, maar die betekenen weinig als je niet in jezelf gelooft. Geloof is als een spier die steeds krachtiger wordt, en hij zegt: "Voor mij is geloven elke ochtend wakker worden met de overtuiging dat je beter en sterker kunt worden als de dag ervoor. Zonder geloof verbeter je niet echt als je deze mindset niet dag in dag uit toepast."


Zonder geloof verbeter je niet echt als je deze mindset niet dag in dag uit toepast.

Hij heeft nog veel meer te zeggen over dit onderwerp: "Zonder geloof of doel, voor mij althans, is er niets om na te jagen, niets om voor te vechten. Ik wil altijd meer en ik wil altijd beter." Tsitsipas hoeft niet te doen alsof. Zijn overtuigende mindset is zo oprecht dat hij net zo krachtig is als zijn opslag. Maar hij vindt het prima te praten over de tijd toen hij die niet had. Hij zegt: "Yeah, er waren momenten in mijn carrière, aan het begin van mijn carrière, dat ik niet echt geloofde dat ik het talent of de potentie had om net zo goed te zijn als de andere spelers, eenvoudigweg omdat ik de ervaring niet had."

Ik wilde altijd meer en ik wilde altijd beter.

Hij voegt daaraan toe: "Ik had nooit het gevoel dat ik het ver zou schoppen in tennis. Want het ontbrak me aan zelfvertrouwen, het ontbrak me aan geloof in het spel. Maar toen ik me realiseerde dat ik moest geloven en moest vechten voor mijn rechten en mijn spel, was dat een openbaring. Telkens wanneer je het veld opstapt moet je de wedstrijd, je gedachten, je tegenstander zien te overleven."

Tijdens onze shoot wordt hij omringd door familie, zowel zijn ouders als broers en zus zijn allemaal even tennisgek. Zijn moeder was ooit 's werelds beste als jeugdspeelster en zijn vader is zijn coach. Ze staan allemaal achter zijn ongelooflijke zelfvertrouwen, die hem door de moeilijkere tijden helpt: "Grote verwachtingen, veel druk, heel wat slapeloze nachten, heel wat offers.

Er komt je niets aangewaaid, toch? Maar Tsitsipas concludeert: "Ik heb ervoor gekozen om een gelover te zijn omdat ik een persoon ben die altijd op jacht is en vecht voor meer, elke dag opnieuw. Ik ben nooit tevreden."

Telkens wanneer je het veld opstapt moet je de wedstrijd, je gedachten, je tegenstander zien te overleven.

VRCT-SP_TSITSIPAS-05-IMG-OHet VRCT jack is geïnspireerd op sportieve tradities: een blanco canvas dat symbool staat voor zelfexpressie. Draag 't op jouw manier, met een gecustomizede patch die laat zien wat jij uitdraagt. Waar sta jij voor?

Training / september 2019
Stefanos Tsitsipas