alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
/ september 2019

PAULO DYBALA: ALS JE ALLES GEEFT, HOEF JE GEEN SPIJT TE HEBBEN

De Argentijnse sterspeler laat succes er uitermate makkelijk uitzien. Paulo Dybala onthult wat hij op heeft gegeven om dat te bereiken.

Als creator voor de VRCT-campagne koos Paulo Dybala SACRIFICE voor de patch van zijn jack. We kletsten met hem bij om het achterliggende verhaal te horen.

Er is één woord dat opvalt als iemand over Dybala's talent praat of schrijft: creatief. Op het veld creëert hij altijd kansen vanuit het niets en ziet hij verbindingen die niemand anders ziet. Maar wat verwacht je dan ook van een van de meeste waardevolle voetbalspelers in Europa – en zeker eentje die bekendstaat als 'La Joya’ of 'de juweel'. Vandaag, ergens op een dak in Turijn, praten we over een ander woord en zien we een compleet ander facet van deze diamant van het voetbal.

VRCT-SP_DYBALA-02-IMG-O

"Ik koos het woord 'sacrifice' (opoffering) voornamelijk omdat het een belangrijk deel uit mijn jeugd omschrijft. Van waaruit… nou, hier ben ik dan", zegt hij. En 'hier' is goed, dat valt niet te ontkennen. Dybala kent geen bitterheid, geen spijt. Hij voegt eraan toe: "Zoals we altijd zeggen als ik mijn moeder spreek, we hebben heel wat moeten worstelen om hier te komen. We hebben moeilijke tijden en mooie tijden beleefd. Dus proberen we er altijd samen van te genieten, met de mensen om ons heen, mijn vrienden, de mensen met wie ik mij het meest verbonden voel."

Laten we terug in de tijd gaan, naar het inruilen van feestjes en vakanties voor wektijden van 6.00 uur 's ochtends en driedubbele trainingen. En naar een andere levensveranderende gebeurtenis, iets waar hij tegenwoordig niet veel meer over praat: zijn vader werd ziek en overleed toen Dybala 15 was. De jonge speler vloog naar zijn familie om de laatste paar dagen met hen door te brengen en maakte toen de moeilijke beslissing om terug te keren naar het team waarmee hij had getraind, 100 kilometer verderop.

Ik koos het woord 'sacrifice' (opoffering) voornamelijk omdat het een belangrijk deel uit mijn jeugd omschrijft. Van waaruit… nou, hier ben ik dan.

VRCT-SP_DYBALA-03-IMG-O

Er waren een aantal bepalende momenten waarbij ik tussen dingen moest kiezen, en ik koos altijd voetbal.

Als je ooit hebt geprobeerd om een volwassen concept als opoffering toe te passen op vage jeugdherinneringen, weet je dat dit heel lastig is. In het begin, Dybala pauzeert: "Ik denk dat het heel belangrijk was, als kleine jongen, om veel op te offeren. Dat realiseerde ik me toen nog niet, of misschien zag ik het anders. En vaak herinnerde mijn familie me eraan… Ik had nooit gedacht te komen waar ik nu ben." Hij vertelt verder: "Er waren een aantal bepalende momenten waarbij ik tussen dingen moest kiezen, en ik koos altijd voetbal."

Trainen is altijd zwaar, maar natuurlijk is het nu stukken makkelijker – omdat hij de beloningen ervan heeft geplukt. Maar dat was niet altijd het geval. Toentertijd was Dybala een van de vele jongens die hard zijn best deed om op te vallen en de aandacht te trekken van een topteam. Er waren maar een paar die dat niveau zouden halen. Opoffering hield geen zekerheid in.

Hij zegt: "Dat is het moment waarop je moet bepalen wat je wilt. Of je echt voetbal wilt spelen en alles opzij zet of dat je liever tijd doorbrengt met je vrienden, op een leeftijd waarop je nieuwe dingen begint te ontdekken. Ik wist dat het mijn droom was om te voetballen. Niet wetende of het zou lukken, of ik het zou redden of niet. Maar, net zoals ik het jou vertel, dat was wat ik wilde." Hij zegt: "De makkelijke keuze was met vrienden op stap te gaan. Want het is helemaal geen opoffering. Dat is wat ik bedoel en waarom ik dat woord heb gekozen."

VRCT-SP_DYBALA-04-IMG-O

Ik denk dat als je iets opoffert, je vrede hebt met jezelf omdat je weet dat je alles hebt gegeven, zelfs als het niet helemaal lukt.

Niet alle opofferingen leiden tot succes, maar dat betekent niet dat ze geen waarde hebben. Zich vrienden herinnerend die het niet hebben gehaald, zegt Dybala: "Er waren natuurlijk heel veel mensen die al die opofferingen, en misschien nog wel meer, ook hebben gedaan en het dan uiteindelijk toch niet redden. Maar ik denk dat als je iets opoffert, je vrede hebt met jezelf omdat je weet dat je alles hebt gegeven, zelfs als het niet helemaal lukt."

VRCT-SP_DYBALA-05-IMG-O

Misschien heb je ambities, iets waar je veel voor op moet offeren. Dybala zegt, neem de gok, wat je daar ook voor achter moet laten. "Het opofferen van dingen om je dromen te volgen of te bereiken wat je wilt, is heel belangrijk. Want als je bepaalde offers brengt is het resultaat uiteindelijk veel positiever dan negatief."

VRCT-SP_DYBALA-06-IMG-O

Het VRCT jack is geïnspireerd op sportieve tradities: een blanco canvas dat symbool staat voor zelfexpressie. Draag 't op jouw manier, met een gecustomizede patch die laat zien wat jij uitdraagt. Waar sta jij voor?

/ september 2019