Icons/Social/GoogleCreated with Sketch.
adidas
adidas / september 2019

Een nieuw tijdperk voor fitness

Runtastic biedt zijn community sinds 2015 een ervaring die mensen aanmoedigt om hun verwachtingen te overstijgen. Voordat de term 'zelfcoaching' dagelijks werd gebezigd, gaf de app mensen de mogelijkheid zichzelf te coachen. Uitdagingen, trackers en voedingsadviezen gewoon in je zak.

PAK DE BELONINGEN

Thank You For Running With Us Challenge

Ga de uitdaging aan, track je runs en maak kans om de 'Thank You For Running With Us Challenge' te winnen. Het is heel eenvoudig. Loop 20 km in twee weken met de adidas Running by Runtastic app en maak kans op:

  • 12 maanden toegang tot het adidas Runtastic Premium-abonnement
  • Een lot om 1 van de 10 adidas Running pakketten ter waarde van € 400 te winnen


Runtastic_Integration_STORY_SUSTAIN_image1


EEN NIEUW TIJDPERK VOOR FITNESS

Deze week komt de nieuwe look misschien als een verrassing voor mensen die dagelijks inloggen, maar we leggen graag uit wat er aan de hand is. Runtastic krijgt een make-over om beter op de wereld van adidas aan te sluiten. Deze vernieuwing houdt een aantal extra adidas-voordelen in, een nettere interface en één gebruikersnaam voor alle platforms zodat gebruikers meer tijd hebben om zich te concentreren op wat belangrijk is: hardlopen.

Runtastic-sporters kunnen nu genieten van de voordelen en beloningen als onderdeel van een merk en wereldwijde community

- Scott Dunlap, CEO van adidas Runtastic 

Runtastic_Integration_STORY_LAUNCH_image2_DT

CEO van Runtastic, Scott Dunlap legt zijn visie voor deze transitie uit: "Runtastic-sporters kunnen nu genieten van de voordelen en beloningen als onderdeel van een merk en wereldwijde community." De visie vertaalt zich naar een naadloze beleving voor de huidige gebruikers en geeft ze extra voordelen om ze hun doelen te helpen bereiken. Kort samengevat bieden de adidas Runtastic-apps het volgende:

1. Meer functies omdat adidas, een expert in sportproducten, en Runtastic, een expert in digitale trainingen, samen vernieuwingen in jouw voordeel doorvoeren.

2. Een nette look voor betere leesbaarheid, zodat je tijdens een workout makkelijker tips en informatie kunt vinden.

3. Eén account betekent minder vaak inloggen en meer beloningen. Halverwege oktober krijg je met één account en één set aanmeldgegevens toegang tot de complete wereld van adidas. Deze functie zal geleidelijk voor gebruikers beschikbaar worden gemaakt.

Runtastic_Integration_STORY_LAUNCH_image34. Een netter homescherm. Je zult misschien gemerkt hebben dat alle andere Runtastic-apps de afgelopen maanden geleidelijk uit de app-stores zijn verwijderd. We hebben het aantal apps verminderd, zodat je met twee apps van precies dezelfde ervaring kunt genieten: adidas Running by Runtastic en adidas Training by Runtastic.

Je vindt je trainingsgeschiedenis en je geselecteerde voorkeuren precies terug waar je ze hebt achtergelaten. Deze fusie creëert ook een aantal nieuwe functies waarmee je je op de training kunt concentreren om doelen te bereiken en het op te nemen tegen andere gebruikers in vriendschappelijke wedstrijden. Daarnaast leveren de nieuwe workouts je ook tal van beloningen en exclusieve items op.

We stelden Christoph Kullnig – VP Marketing & Brand bij adidas Runtastic een paar korte vragen over de rebranding. Dit had hij te zeggen:

1. Wat betekent het nu deze twee merken hun krachten bundelen?

Runtastic en adidas opereren sinds 2015 al als één familie. Maar met deze rebranding willen we duidelijk maken dat iedereen, zowel oude als nieuwe gebruikers van de app, zich realiseert dat het één geheel is en niet twee afzonderlijke merken. Achter de schermen blijft Runtastic verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verbetering van de app, terwijl adidas Running by Runtastic je bijstaat tijdens elke run.

2. Worden er ook nieuwe functies toegevoegd?

Hoewel alle functies en onderdelen van de huidige app hetzelfde blijven, zijn we heel enthousiast over de lancering van een nieuwe doelenfunctie. Deze is ontworpen om je persoonlijke doelen te helpen stellen en je te motiveren om ze te halen. Daarnaast voegen we ook uitdagingen toe; een nieuwe functie die je helpt om fit te blijven met een paar vriendschappelijke wedstrijden tegen andere gebruikers die je tegenkomt op de app. Hoewel alle functies zoals vanouds gebruikt kunnen worden, zijn sommige namen en pictogrammen misschien veranderd. Je hebt echter nog steeds toegang tot je geschiedenis en trainingsvoorkeuren; deze zijn allemaal opgeslagen.

3. Waarom zouden we adidas Runtastic-apps moeten gebruiken in plaats van een van de andere populaire trackers?

Door de krachten van Runtastic en adidas te bundelen, hebben we tal van tools om gebruikers vooruit te helpen. We kunnen ze nu bijvoorbeeld exclusieve voordelen en beloningen bieden voor hun vastgelegde workouts.

Het team Runtastic heeft feedback altijd bijzonder serieus genomen wat het ontwikkelen van nieuwe functies betreft en de apps staan nu al bekend om hun toewijding om gebruikers gemotiveerd te houden.

Runtastic_Integration_STORY_LAUNCH_image4_DT

4. Hoe groot is de adidas Runtastic-community nu?

Door de apps op je telefoon te hebben maak je onderdeel uit van een wereldwijde fitnesscommunity. Deze omvat tevens adidas Runners, een internationale groep van hardlopers die zich in verschillende landen over de hele wereld bevinden.

5. Hoe krijg ik de nieuwe apps?

Als je de apps al op je telefoon hebt, worden ze automatisch bijgewerkt als je die functie hebt geactiveerd. Zo niet, kun je de apps handmatig bijwerken in de App Store/Google Play of ze downloaden als je ze nog niet hebt.

6. Zijn er kosten aan verbonden?

De adidas Runtastic-apps en de meeste onderdelen zijn gratis te gebruiken. Sommige onderdelen, zoals trainingsplannen, zijn echter alleen beschikbaar met het betaalde adidas Runtastic Premium abonnement.

7. Wat als ik de nieuwe app niet leuk vind?

Laat het ons weten. We verbeteren de app voortdurend en kunnen je feedback nu sneller verwerken om je een moeiteloze en effectieve trainingsbeleving te bieden.

Dit is een nieuw tijdperk op het gebied van hardlopen en training. Wil je daar deel van uitmaken?

adidas / september 2019