alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
Training / februari 2020
Adidas

BLIJF GEFOCUST - VERLIES JE DOELEN NOOIT UIT HET OOG

"Basketbal is meer dan alleen sport voor mij: het is een levensstijl. Ik zie het overal.

We kletsten bij met Derrick Rose, een van de vijf inspirerende personen die we vroegen hoe het verleden de toekomst kan blijven inspireren. Geboren en getogen in Chicago sloot Rose zich aan bij het plaatselijke basketbalteam en schreef hij geschiedenis toen hij tot de jongste MVP ooit werd uitgeroepen.

core-ss20-derrick-story-page-landscape-image-1-d


HOE HEEFT JOUW GEBOORTESTAD CHICAGO JE ALS JONGE SPORTER GEÏNSPIREERD?

Ik ben opgegroeid in Chicago en ik denk dat het echt heeft geholpen om de persoon te worden die ik ben geworden. Als je in zo'n omgeving opgroeit, moet je gefocust blijven en je doelen nooit uit het oog verliezen. Om dan vervolgens geschiedenis te schrijven en het team van mijn eigen stad te vertegenwoordigen, dat is gewoon een droom die uitkomt.


WELKE INVLOED HEEFT BASKETBAL OP JE LEVEN GEHAD?

Basketbal is meer dan alleen sport: voor mij is het een levensstijl. Je ziet het overal, niet alleen in Chicago. Die invloed zie je in dingen als muziek, kunst en mode. Het heeft me ook een heleboel geleerd, zowel over mezelf als anderen. Het geeft me de kans om een rolmodel te blijven voor mijn familie en anderen te helpen inspireren.

core-ss20-derrick-story-page-landscape-image-2-d


HOE HEBBEN CHICAGO EN BASKETBAL JOUW STIJL HELPEN ONTWIKKELEN?

Toen ik opgroeide was adidas al goed vertegenwoordigd. Maar nu zou ik zeggen dat ik een redelijk neutraal type ben en dat de klassieke adidas look het beste voor mij werkt. Iedereen herkent de 3-Stripes. Het herinnert me aan alles wat daarvoor is gebeurd maar nog steeds werkt.

core-ss20-derrick-story-page-landscape-image-3-d


Derrick draagt een tijdloze look uit de easy wear-collectie van dit seizoen. Geïnspireerd op adidas designs uit het archief, gemaakt voor vandaag - het beste van toen, voor nu.

Training / februari 2020
Adidas