alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
adidas / maart 2020

CURATED BY GIRLS: VROUWELIJKE KANJERS BINNEN DE KUNSTWERELD

Curated by GIRLS brengt individualiteit naar een door mannen gedomineerde wereld door feeds en expositieruimtes met opkomende vrouwelijke kunstenaars te vullen.

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-1-all

In de huidige kunstwereld bestaat 87% van de makers uit mannen die in permanente collecties worden uitgelicht, maar het volledig uit vrouwen bestaande team achter Curated by GIRLS is klaar om het speelveld gelijk te trekken. Tussen het digitale platform en internationale exposities door geeft oprichter en directeur Laetitia Duveau en haar team bestaande uit Igliona Duveau, Florentine Schlüter en Soul Suleiman vrouwelijke kunstenaars een ruimte om zich zowel online als in het echte leven te profileren. "Het idee is om liefde en positiviteit te verspreiden, kunstenaars en mensen te inspireren en een uiteenlopende visie van vrouwelijkheid te laten zien," zegt Laetitia.

We zijn met vier meiden—maar het is meer een grote community van allerlei betrokken mensen...Iedereen met dezelfde visie draagt bij aan de missie. —Laetitia Duveau

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-2-all

POSITIVITEIT IS KRACHT

Het kleine collectief van kunstenaars was de homogene kunstwereld zat en zette hun ongenoegen om in een platform voor positiviteit. "Ik ben Curated by GIRLS vier jaar geleden min of meer uit frustratie begonnen. Het is een antwoord op het gebrek aan diversiteit die we binnen de kunstwereld ervaren...en we waren het zat om constant te worden verteld hoe we ons als vrouwen moeten gedragen en eruit moesten zien, zegt Laetitia. "We hadden het idee dat een heleboel andere mensen dat ook zat waren en een plek nodig hadden om naartoe te gaan, een plek die hen zou ondersteunen."

Met elke post, pop-up en krachtige boodschap draagt Curated by GIRLS bij aan een betere kunstwereld en vertegenwoordigen ze de daadwerkelijke impact van het Superstar-team. "Wij willen opkomende kunstenaars blijven steunen, het systeem doorbreken en positieve veranderingen doorvoeren," aldus Florentine. "En meer acceptatie naar de wereld brengen. Of dat nu de acceptatie van jezelf of die van anderen is," voegt Igliona daar aan toe. Ze hebben nu exposities door heel Europa gehouden, van Barcelona tot Berlijn en Amsterdam, en ze ontvangen heel wat liefde op social media voor de positiviteit die ze verspreiden.

Wij staan voor alle vrouwen...alle mensen. —Laetitia Duveau & Igliona Duveau


OVER HET VERSPREIDEN VAN COLLECTIEVE ENERGIE

Curated by GIRLS brengt de 'Verandering is een Teamsport' boodschap tot leven en dat maakt ze tot een welkome aanvulling op de Superstar-familie. "Als we samen zijn, inspireert dat mensen om deel te nemen of hetzelfde te doen. En als het slechts één persoon zou zijn, zou dat niet hetzelfde effect als een groep hebben gehad. Samen zijn we luider, sterker," zegt Laetitia. We hebben een gezamenlijke energie die we kunnen gebruiken en naar buiten kunnen brengen. Mensen staan daar heel erg voor open," voegt Soul toe.

En als ware gamechangers weet het Curated by GIRLS team dat een grote verandering met kleine stapjes begint. "Het gaat niet om ons," zegt Igliona. "Het gaat om iets groter dan ons," voegt Florentine daar aan toe. "We zijn zelf kunstenaars en we weten hoe lastig het is om gezien of gehoord te worden, daarom doen we dit. We hadden gewild dat iemand anders dit voor ons had gedaan en dus bouwen we een platform om andere kunstenaars, vrouwen, zonderlingen, iedereen eigenlijk te helpen..." zegt Laetitia.


Informeer jezelf en probeer anderen te onderwijzen en te begrijpen, want het mooie is dat we allemaal anders zijn. —Florentine Schlüter

OVER NIET BANG ZIJN

Na heel wat jaartjes binnen de kunstwereld weet de crew achter Curated by GIRLS het een en ander over doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. En ze hebben een paar tips voor opkomende kunstenaars: "Jouw stem doet ertoe. Mensen willen horen wat je hebt te zeggen, mensen moeten horen wat je hebt te zeggen," aldus Soul. "Zelfs als je kunst zich ontwikkelt, en misschien als je terugkijkt en denkt 'jeetje, waarom heb ik dit gedaan', is dat om een reden en maakt het deel van jou uit, van jouw onwikkeling," zegt Laetitia.

"Er is geen goed of fout. Het maakt allemaal deel uit van het proces," zeggen ze eensgezind. Maar het beste wat je kunt doen? Doe gewoon je ding. "Wees nergens bang voor... Klop op alle deuren. Het ergste dat kan gebeuren is een nee," zegt Florentine. "Voor een heleboel mensen is de angst voor afwijzing erger dan de daadwerkelijke afwijzing…" voegt Soul daar aan toe.

Als Curated by GIRLS één ding bewijst, is het wel dat echte verandering begint met de teams die alles met positiviteit benaderen.

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-3-all

adidas / maart 2020
Tags