alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
/ maart 2020

SKATEISM: A CREW FOR THE CREW-LESS

Skateism verrijkt de skatewereld met een dosis individualiteit. Dit platform, opgericht door een collectief van outsiders, draait om het omarmen van het eigenzinnige.

IEDEREEN WELKOM

Er is altijd ruimte voor nieuwe gezichten in deze crew. Ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt en wat je doet of wat je kunt. Om skateboarden voor iedereen toegankelijker te maken, nodigt Skateism creators uit die tegen de stroom ingaan om een thuis binnen hun collectief te vinden. "Skateism zelf is een tijdschrift en platform dat zich concentreert op een andere discussie binnen skaten," zegt lid Holden Vetro. "Het brengt interessante gesprekken en ideologieën rond skaten onder de aandacht... en zet zich in om het afwijkende te benadrukken."

Het gaat nog steeds om skateboarden, maar ook om het laten horen van een nieuw stemgeluid. --Holden Vetro

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-2-all


EEN NIEUW SOORT CREW

Skateism was een vanzelfsprekendheid voor het Superstar-team. En dit is waarom: het tijdschrift en platform werd in 2012 opgericht en was de allereerste in zijn soort om het gesprek rond intersectionaliteit en skateboarden op gang te brengen. Sinds die tijd staat het voor genderacceptatie binnen de sport, iets dat niet altijd zo vanzelfsprekend is. "Ik denk dat skateboarden, met name omdat het een door mannen gedomineerde sport is, echt heel onaangenaam kan zijn voor iemand die daar geen deel van uitmaakt,"" zegt Holden. "...Dit platform onderstreept niet alleen onze ervaringen, maar ik denk dat het mensen ook uitnodigt om deze nieuwe ervaring uit te proberen. En dat zonder enige angst of terughoudendheid te doen."

Skateism brengt skaters van alle soorten samen om korte metten met stereotypes te maken en te bewijzen dat er een team voor nodig is om impact te maken. "Het maakt ons niet uit of jouw sekse niet helemaal conform de maatstaf is...dat is totaal niet aan de orde," zegt bijdrager Tom Boyaval. De invloed van Skateism is zelfs voelbaar binnen het kernteam, dat continue positieve vibes op het platform oppikt. "Als je een buitenbeentje en een outsider bent, is het moeilijk om een plekje binnen een groep te vinden...en Skateism heeft daar op ingespeeld," zegt lid Alexandre Gaulmin. "...We hebben elkaar weten te vinden, voelen ons veilig bij elkaar en zelfverzekerder nu we weten dat we elkaar steunen."

[Skateism] draait vooral om het helpen van skaters die niet bij het traditionele plaatje van skateboarding passen... om te bevestigen dat het prima is als je anders bent dan anderen. --Noemie Sebayashi

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-3-all


COMMUNITY BOVEN COMPETITIE

Skateism ondersteunt de missie van het Superstar-team volledig om verandering via teamwork te bewerkstelligen. "Het draait niet meer om competitie. Het moet om samenzijn draaien, het verenigen van kracht en energie... het gaat erom je te laten zien, in het skatepark en daar te zijn voor elkaar," zegt Alexandre. "...Het is zo belangrijk om mensen om je heen te hebben die je helpen en zeggen dat je het kunt. Zelfs als je net begint of nog helemaal niets kunt," voegt lid Clara Pacotte daar aan toe.

Terwijl nieuwe generaties voor de allereerste keer richting het skatepark rollen, hopen de oprichters van Skateism ze een reden te bieden om te blijven. "Je bent de dapperste persoon in het skatepark als je niet weet hoe je moet skaten. Het feit dat je het probeert geeft je de meeste moed," zegt medewerkster Noemie Sebayashi. "Soms hoor je er gewoon niet bij... maar als we de wereld kunnen laten zien dat je kunt zijn wie je wilt zijn, bij vrienden kunt zijn en je geliefd kunt voelen, is dat te gek," voegt Alexandre toe.

DE HALF-PIPE DEMOCRATISEREN

Door het eigenzinnige te omarmen, viert Skateism authenticiteit en inspireert mensen met verschillende achtergronden om gewoon zichzelf te zijn. "We kunnen meer zijn dan buitenbeentjes," zegt Alexandre—en deze crew voegt de daad bij het woord.

/ maart 2020