• HEREN
  • DAMES
  • KIDS
  • NIEUW
  • SPORTEN
  • COLLECTIES
  • OUTLET
Je winkelwagen is leeg

TESTEN VAN DE SOLARGLIDE 5: WAAROM DIT DE IDEALE ALL-ROUND HARDLOOPSCHOEN IS

Zoek je een hardloopschoen voor je dagelijkse hardlooptraining? Fabienne Lipus, adidas Runners Captain in Berlijn, krijgt uitleg over deze veelzijdige hardloopschoen van biomechanisch expert Dr. Srdan Popovic.

De perfecte schoen die je door alle soorten hardloopsessies kan dragen - die je ondersteunt bij de hoogte- en dieptepunten - is cruciaal voor mensen die gek zijn op hardlopen; een schoen als de Solarglide 5, een allrounder voor elke dag met een uitstekende energieteruggave, op maat gemaakt voor de vrouwelijke vorm.
Maar wat maakt de Solarglide 5 zo'n fantastische allrounder voor elke dag? De combinatie van de Boost-middenzool, adidas LEP 2.0 en het control-platform omwikkeld in een geweven bovenwerk dat deels is gemaakt van Parley Ocean Plastic geeft een stabiele allrounder met superieure energieteruggave.
Om dit beter uit te leggen, ook vanuit het perspectief van de hardloper, hebben we Fabienne Lipus - de captain van adidas Runners Berlijn en iemand die veel op haar loopschoenen vertrouwt voor haar dagelijkse runs en activiteiten - uitgenodigd om het hardlopen met de Solarglide 5 te ervaren tijdens een gepersonaliseerde testsessie op een loopband.
Fabienne sprak met biomechanisch expert dr. Srdan Popovic van BeMoveD van het Charité universitair ziekenhuis in Berlijn om meer te weten te komen over de technologieën en kenmerken van de Solarglide 5 - en hoe zij het meeste uit haar dagelijkse hardloopsessies kan halen.

Runner in gesprek met wetenschapper in het labHet is een geweldige all-round schoen

Als je een druk leven hebt, is het belangrijk om sportschoenen te hebben die je bij de deur kunt bewaren en elke dag alleen maar hoeft aan te trekken en erop weg te rennen. “Ik ben altijd in beweging,” zegt Fabienne, “en dit zie je terug in mijn hardlooptrainingen.” Maar zoals zoveel mensen met een druk leven, verschillen haar behoeften naargelang wanneer, waar - en met wie - ze gaat hardlopen. “Hardlopen is niet altijd hetzelfde; het is elke keer anders.”
Bij het ontwerpen van de Solarglide 5 wilde adidas een veelzijdige schoen maken die geschikt zou zijn voor verschillende soorten hardloopsessies. Dr. Popovic legt uit: "Solarglide 5 is een gedempte sportschoen met een hoog kilometrage, die een breed scala aan afstanden en tempo's aan kan - van snellere 10k-runs tot lange runs van 30k of meer. Het Boost-materiaal is ontworpen voor schokdemping en een uitstekende energieteruggave."

Dat is heel belangrijk voor Fabienne. "Betrouwbaarheid is de basis van vertrouwen. En vertrouwen is de basis van elke relatie."

Runner vertelt over energie en UltraboostEVA-platform, BOOST-middenzool, Primeknit + bovenwerk: Guided Energy meets perfect fit.

Solarglide 5 is ontworpen als betrouwbare schoen voor elke runner, op basis van hun individuele behoeften.
Het EVA-platform zorgt een soepele afwikkeling en, in combinatie met het bovenwerk, voor dit stevige gevoel en voldoende ruimte, maar houdt de voet tegelijkertijd stevig op zijn plaats. Fabienne omschrijft dit als het gevoel 'geaard' te lopen en in goede handen te zijn. De combinatie van de Boost-middenzool, adidas LEP 2.0 en het control-platform omwikkeld in een geweven bovenwerk dat deels is gemaakt van Parley Ocean Plastic geeft een stabiele allrounder met superieure energieteruggave.
De Solarglide 5 benut de kracht van de Boost-technologie van adidas. De duizenden samengesmolten capsules geven je energie terug bij elke stap. Dit systeem werkt samen met het LEP 2.0 systeem om de voorvoet stijver te laten afrollen, wat leidt tot een dynamischere en scherpere afzet.

"Als je op de achterkant van je voet landt en doorrolt naar de voorvoet, zorgt de LEP ervoor dat de voet wat stijver afrolt," zegt Dr Popovic. "Je krijgt dan een soort hefboomeffect waardoor je bij het afzetten vooruit wordt geduwd door je eigen energie."

Deze samenstelling van technologieën werkt echt, volgens Fabienne. "Hardlopen gaat voor mij over het bewaren van balans in het leven", zegt ze, en met de juiste schoen kan ze in het moment zijn en genieten van "al die gevoelens die hardlopen losmaakt".
Fabienne is het ermee eens dat de Solarglide 5 een geweldige schoen is voor haar veelzijdige trainingen, maar ook dat de schoen slechts zo goed kan zijn als het werk dat je in jezelf en je hardloopsessies steekt. "Ik vind dus dat een schoen gewoon betrouwbaar moet zijn en stabiel, zodat je volledig kunt focussen op jezelf - Jij bent uiteindelijk degene die de inspanning moet leveren, toch?"


Bekijk de hele video hier:


Algemene disclaimer - BELANGRIJKE OPMERKING: Raadpleeg ALTIJD je arts voordat je een nieuwe activiteit onderneemt. Voer geen activiteiten uit die buiten je vermogen liggen of die tegen het advies van je arts ingaan. Gebruik je gezond verstand en zorg ervoor dat je elke activiteit op een veilige plaats en op een veilige ondergrond doet.

Close-up van de schoenen

Tags
adidas