alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
A designer drawing using a shoe stencil.
logo

Change Materials

Sport draait om het streven naar beter.
Voor materiaalinnovatie geldt hetzelfde.

Nieuwe keuzes, nieuwe toekomst

Verandering begint met de materialen die we gebruiken. Daarom kiezen we voor gerecyclede materialen en verkennen we hernieuwbare materialen.
Door te kiezen voor gerecycled materiaal kunnen we materialen hergebruiken die al zijn gemaakt. Dit helpt afval te verminderen, vermindert onze afhankelijkheid van eindige grondstoffen en verkleint de voetafdruk van de producten die we maken.

Kiezen voor hernieuwbare materialen helpt ons ook om onze afhankelijkheid van eindige hulpbronnen te verminderen.

We zullen vanaf het allereerste begin doelgerichter zijn en je kunt erop vertrouwen dat je dezelfde kwaliteit krijgt.

ONZE MATERIAALKEUZES

91% VAN ALLE PLASTIC WORDT NIET GERECYCLED*

A man operating a machine in a factory

Op weg naar de toekomst

De textielindustrie is naar schatting verantwoordelijk voor 4 tot 6% van de totale ecologische voetafdruk alleen al in Europa. Als dit niet verandert, neemt de impact van de kledingindustrie op het klimaat in 2023 naar verwachting wereldwijd toe tot 49%.
Veranderen welke materialen we gebruiken, kan een belangrijke rol spelen in hoe we onze totale koolstofvoetafdruk aanpakken. Daarom kiezen we, waar mogelijk, voor gerecyclede en hernieuwbare materialen in plaats van nieuwe fossiele materialen. Dit helpt ons om afval te verminderen, onze afhankelijkheid van eindige bronnen te verminderen en onze voetafdruk te verkleinen zonder dat we inleveren op het gebied van kwaliteit.
Om veranderingen te versnellen, willen we steeds meer gerecyclede en hernieuwbare materialen in onze producten implementeren. Alleen als een product - in aanzienlijke mate - met deze voorkeursmaterialen is gemaakt, benoemen we dat, bijvoorbeeld in onze online shop. Ga op zoek naar onze collecties 'Made with Recycled Materials' of 'Made with Nature'.

IN 2018 WERD ER JAARLIJKS 359 MILJOEN TON PLASTIC GEPRODUCEERD EN DEZE HOEVEELHEID GROEIT NAAR VERWACHTING JAARLIJKS MET ONGEVEER 4%**