alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
People cleaning up plastic bottles from a beach
logo

Change materials:
Recycled

Sport draait om het streven naar beter.
Voor materiaalinnovatie geldt hetzelfde.

A close up of a recycled material swatch

Van probleem naar performance

De overstap naar gerecyclede materialen helpt afval te verminderen, neemt onze afhankelijkheid van eindige grondstoffen weg en verkleint de voetafdruk van de producten die we maken.
De ontwikkeling van nieuwe materialen op basis van nieuwe fossiele brandstoffen draagt in grote mate bij aan de gevolgen van de klimaatverandering. We kunnen hier wat aan doen door onze afhankelijkheid van deze materialen te verminderen.

Als we overstappen op gerecycled materiaal, kunnen we materialen hergebruiken die al zijn gemaakt. Dit helpt afval te verminderen en verkleint de voetafdruk van de producten die we maken.

NEW PERSONAL BEST

96% van al het polyester dat we in onze producten gebruiken, is nu gerecycled. Maar onze race is nog niet afgelopen
Elk persoonlijk record is het begin van een volgend record, en tegen 2024 zullen we de onze weer verbreken, omdat we weten dat beter altijd mogelijk is.

We gaan tegen 2024 al het nieuwe polyester waar mogelijk vervangen door gerecycled polyester. We weten dat we een deel van het probleem zijn, maar we willen een nog groter deel van de oplossing zijn.
De overstap naar gerecycled polyester zal een belangrijke mijlpaal zijn in onze geschiedenis, maar we weten dat onze race nog niet voorbij is, want het gebruik van gerecyclede materialen betekent niet dat het probleem is opgelost.

Net als alle sporters zijn we trots op onze vooruitgang, maar we weten dat we nog steeds moeten blijven werken aan nieuwe mogelijkheden.
A close up of microplastics

Deels gemaakt van gerecyclede materialen

Alles wat we maken heeft een impact op de planeet. Als we ruwe grondstoffen gebruiken, putten we hulpbronnen uit die we niet kunnen aanvullen, en als we nieuwe materialen creëren, stoten we broeikasgassen uit die bijdragen aan klimaatverandering.

De overstap naar gerecyclede materialen helpt afval te verminderen, neemt onze afhankelijkheid van eindige grondstoffen weg en verkleint de voetafdruk van de producten die we maken.
A close up of blue microplastics

Gemaakt met Parley Ocean Plastic

We weten dat afval niet alleen een landprobleem is, maar ook een oceaanprobleem.

Elk jaar komt er meer dan acht miljoen ton plastic afval in de oceanen terecht. Dat staat gelijk aan één vrachtwagen die iedere minuut van de dag in zee wordt gedumpt.
Onze oceanen zijn een integraal onderdeel van onze planeet. Ze reguleren ons klimaat en kunnen de impact van klimaatverandering verminderen. Als samenleving kunnen we onze oceanen gezond houden door ze vrij te houden van plastic afval.
Ons doel met producten die deels zijn gemaakt met Parley Ocean Plastic, is dat we hiermee helpen bijdragen aan preventieve maatregelen. We verzamelen plastic op afgelegen eilanden, stranden, in kustgemeenschappen en kuststroken voordat het in de oceaan terechtkomt. Vervolgens gebruiken we dit plastic afval om garen te maken en dat is het startpunt voor nieuwe producten.

Shop producten die zijn gemaakt van gerecyclede materialen.