alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Someone putting a Made To Be Remade adidas shoe in a bag
logo

Wear longer

Door te ontwerpen met het einde in gedachten, kunnen we de levensduur van onze producten verlengen.

Geef nieuw leven aan je gear

We kunnen allemaal ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat dingen sneller veranderen. We moeten producten op een nieuwe manier zien, waarbij we meer waarde hechten aan de grondstoffen, tijd en energie die gebruikt werden bij het maken ervan; en manieren vinden waarop we hun leven kunnen verlengen of ze nieuw leven kunnen inblazen.
Door onze mentaliteit te veranderen en deze veranderingen door te voeren, kunnen we afval verminderen en bijdragen aan een positievere toekomst.

Verschillende vrachtwagens vol textiel worden gestort of verbrand terwijl je dit leest*

Someone holding up some used adidas Made To Be Remade shoes

Made To Be Remade

We proberen nieuwe dingen om de levensduur van onze producten te verlengen. Maar het systeem werkt alleen als we stoppen met het weggooien van producten. Door het voor iedereen makkelijker te maken om artikelen terug te geven, willen we de wereld helpen om mogelijkheden te zien in het repareren en hergebruiken van artikelen.
Made To Be Remade-producten, of het nu schoenen zijn of kleding is, zijn de allereerste producten waarvoor we een end-of-life oplossing hebben ontwikkeld. Eenmaal geretourneerd, wordt elk product beoordeeld om de ontwikkeling van toekomstige generaties producten te ondersteunen.
Na een aantal voorbereidingsstappen, zoals het sorteren van schoenen en kleding en het schoonmaken van schoenen, worden producten in hun geheel in de versnipperaar gegooid en vermalen. Het vermalen materiaal wordt dan samengesteld en versmolten tot pellets. Deze korrels worden gebruikt als uitgangsmateriaal voor nieuwe producten of delen daarvan. Er worden schoenen en kleding van gemaakt, en een compleet nieuwe generatie producten is klaar om gedragen te worden.