alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-deliveryusp-free-returnsarrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclosecross-smalldropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas

FAQ ADIDAS GMR

Belangrijkste onderwerpen

adidas GMR is een nieuwe manier om verbonden te spelen. De Tag is ontwikkeld door Jacquard™ by Google en is in staat om bewegingen te detecteren die specifiek zijn voor voetballers. Plaats de Tag in de GMR-binnenzool. Dankzij je activiteiten op het voetbalveld kun je beloningen verdienen en je Ultimate Team™ in EA SPORTS FIFA Mobile verbeteren met een reeks speciale uitdagingen en klassementen.
Je hebt alleen het GMR-product, een mobiel apparaat dat geschikt is voor Jacquard en de adidas GMR- en EA FIFA Mobile-app nodig. Je kunt beide apps downloaden in de app stores.
De Jacquard Tag is voorzien van een gyroscoop, een snelheidsmeter en een kleine processor met een machine learning-module die onderscheid kan maken tussen de verschillende bewegingen die voetballers maken. Hij kan het aantal passes, je schotsnelheid, je sprintsnelheid en je totaal afgelegde afstand meten.
Je hebt een mobiele telefoon nodig waar je de adidas GMR-app en FIFA Mobile op kunt zetten. De apparaatvereisten voor deze apps vind je onder 'Welke apps heb ik nodig?'
De meeste problemen of bugs kunnen opgelost worden door de veelgestelde vragen te raadplegen of door contact op te nemen met de klantenservice via de chatfunctie in de GMR app. Mocht het probleem zich echter blijven voordoen, stuur dan een e-mail naar: adidas.gmr@adidas.com.

Beschikbaarheid GMR

Je kunt adidas GMR kopen in geselecteerde adidas shops en via de adidas-website in alle beschikbare markten, oftewel de VS, Canada, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland, Zweden, Tsjechië, Polen, Zwitserland, Griekenland, Denemarken, Portugal, Oostenrijk, Noorwegen, Ierland, België, Slowakije en Finland.
GMR wordt op dit moment niet ondersteund in alle landen. De landen met ondersteuning zijn: de VS, Canada, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland, Zweden, Tsjechië, Polen, Zwitserland, Griekenland, Denemarken, Portugal, Oostenrijk, Noorwegen, Ierland, België, Slowakije en Finland Meld je aan via je lokale adidas-website, zodat we je kunnen laten weten wanneer de lancering in jouw land is.
De adidas GMR-binnenzool is beschikbaar in de maten UK 3.5 tot UK 13.

Waaruit bestaat het pakket?

1 paar GMR-binnenzolen, 1 Jacquard Tag, 1 Symmetry Tag, 1 micro-USB-kabel, 1 gebruikershandleiding en 1 Jacquard-sticker
Als er inhoud ontbreekt in het pakket, waaronder de gebruikershandleiding, de kabel of de Jacquard Tag, volg dan de retourprocedure
Als er inhoud is beschadigd in het pakket, waaronder het pakket zelf, de kabel of de Jacquard Tag, volg dan de retourprocedure

Welke apps heb ik nodig?

Je hebt de nieuwste versies van de adidas GMR-app en FIFA Mobile op je telefoon nodig. Je moet minstens 13 jaar oud zijn om GMR te kunnen koppelen aan je FIFA Mobile-account.
Je hebt de adidas GMR-app nodig om de Jacquard Tag in te stellen en te beheren. De app synchroniseert ook alle gegevens van de Jacquard Tag met FIFA Mobile. Je krijgt een tutorial waarin je leert hoe je de Jacquard Tag op de juiste manier kunt koppelen, in de GMR-binnenzool moet plaatsen en hoe je verbinding kunt maken met FIFA Mobile. Als de verbinding met FIFA Mobile tot stand is gebracht, kun je het dashboard in de GMR-app gebruiken. Op het dashboard vind je alle belangrijke informatie over je Jacquard Tag: batterijstatus, verbindingsstatus, de naam van je Jacquard Tag en een back-upknop waarmee je, indien nodig, de gegevens van je Jacquard Tag handmatig kunt synchroniseren.
De GMR-app wordt ondersteund op Apple-apparaten met iOS 12.1 en nieuwer. Voor Android-telefoons wordt de app ondersteund op Marshmallow 6.0 (API LVL 23) en nieuwer.

EA SPORTS FIFA Mobile

FIFA Mobile is het bekende voetbalspel voor iOS en Android dat het voetbalveld naar tablets en mobiele apparaten brengt. Stel een Ultimate Team™ samen, train spelers en speel tegen elkaar in realtime.
Als je de voortgang van je uitdagingen wilt controleren, zorg er dan voor dat je mobiele apparaat is verbonden met de Jacquard Tag. Open daarna het GMR Event in FIFA Mobile.

Voor hulp bij FIFA Mobile, ga je naar https://help.ea.com/nl/fifa/fifa-mobile/

EA, EA SPORTS, het EA SPORTS-logo en Ultimate Team zijn handelsmerken van Electronic Arts Inc. © FIFA en FIFA's Official Licensed Product Logo zijn onderhevig aan copyright en/of handelsmerken van FIFA. Alle rechten voorbehouden Geproduceerd onder licentie door Electronic Arts Inc.

Jacquard Tag

De Jacquard Tag, ontwikkeld door Google, is een geavanceerd stukje hardware met kleine sensoren. De gegevens die deze sensoren registreren, worden door de geavanceerde machine learning-algoritmen van de Jacquard Tag gelezen om je voetbalbewegingen te identificeren en dit draadloos door te sturen naar de mobiele GMR-app.
Volg de instructies in de GMR-app. Plaatst de Jacquard Tag met de knop naar voren en met het adidas-logo naar boven. De LED moet zichtbaar zijn door het gaatje in de hoek van de holte.
De roze Symmetry Tag kan in de holte van de binnenzool van je andere voet worden geplaatst. De richting is niet van belang.
Met deze strips kun je andere Jacquard-producten ervaren. Ga naar jacquard.com om andere Jacquard-producten te bekijken.
Steek de micro-USB-lader in de Jacquard Tag.
Houd de knop 10 seconden ingedrukt met de micro-USB-lader in het stopcontact en in de Jacquard Tag. De Jacquard Tag wordt nu teruggezet naar de standaard fabrieksinstellingen.
Bij het terugzetten naar fabrieksinstellingen wordt alle informatie verwijderd die naar de tag is gedownload. Als je de tag wilt terugzetten naar fabrieksinstellingen, houd de knop dan 10 seconden ingedrukt totdat de LED oranje knippert. Bij opnieuw opstarten worden er geen gegevens gewist, maar wordt alleen de CPU van de Jacquard Tag gereset en de firmware opnieuw opgestart.
Ga naar het antwoord bij "Wat betekent terugzetten naar fabrieksinstellingen en wat is het verschil met opnieuw opstarten?" De Jacquard Tag herkent geen telefoons meer die je eerder via Bluetooth hebt gekoppeld. “Vergeet” of “ontkoppel” de Tag op je telefoon en doorloop het koppelingsproces opnieuw.
De Jacquard Tag is volledig uitgeschakeld. Steek hem in het stopcontact met de micro-USB-lader of houd de knop 3 seconden ingedrukt.
Je Jacquard Tag is bestand tegen regen en spetters, en kan buiten worden gebruikt. Hij is echter niet volledig waterproof. Dompel de Jacquard Tag niet volledig onder en gebruik de Jacquard Tag niet in een natte schoen. Als je Jacquard Tag nat wordt, laat hem dan drogen voordat je hem weer gebruikt. Spoel de Jacquard Tag niet af, omdat dit hem kan beschadigen. De Jacquard Tag heeft een IP54 aanduiding conform IEC 60529. Als je Jacquard Tag is beschadigd, dan kan dit gevolgen hebben voor de waterbestendigheid.

Opladen en batterij

De Jacquard Tag kan worden opgeladen met de micro-USB-kabel die in de verpakking zit.
Als er inhoud ontbreekt/beschadigd is in het pakket, waaronder de gebruikershandleiding, de micro-USB-kabel of de Jacquard Tag, volg dan de retourprocedure.
Als de Jacquard Tag niet oplaadt, controleer dan of de micro-USB-kabel goed is geplaatst en dat het stopcontact werkt. Als de Jacquard Tag nog steeds niet werkt, volg dan de retourprocedure.
Dat hangt ervan af hoe veel je de Jacquard Tag gebruikt. Houd de LED in de gaten omdat deze aangeeft wanneer je de Jacquard Tag opnieuw moet opladen.
Het duurt 60 tot 90 minuten om je Jacquard Tag volledig op te laden. Opladen via je computer duurt vaak langer dan wanneer je oplaadt via een USB-lader in het stopcontact.

Aantrekken, onderhoud en maten

Zorg goed voor je Jacquard Tag. De Jacquard Tag of de batterij kunnen beschadigd raken als je de Tag doorboort, verbrandt, vervormt, plet, laat vallen, of er dingen in probeert te steken of hem uit elkaar probeert te halen. Als je een beschadigde Jacquard Tag gebruikt, kan dit leiden tot oververhitting of verwondingen. - Milieu: De Jacquard Tag is ontworpen voor gebruik bij temperaturen tussen 0° en 35°C, en moet worden bewaard bij temperaturen tussen -20° en 45°C. Stel de Jacquard Tag niet bloot aan temperaturen boven de 45°C, bijvoorbeeld door blootstelling aan direct zonlicht, op het dashboard van een auto of bij een verwarmingsinstallatie. Dit kan het product beschadigen, de batterij oververhitten of een risico van brand veroorzaken. Laat je Jacquard Tag niet gedurende langere tijd in de auto of in de kofferbak liggen op warme dagen. Als de Jacquard Tag te heet wordt, ontkoppel deze dan van de stroombron als deze is ingeplugd. Verplaats de Tag naar een koelere plek en gebruik hem niet totdat hij is afgekoeld. - Opladen: Laad de Jacquard Tag alleen op via een USB-poort die compatibel is met de USB 2.0 of USB 3.0 Type A-standaard of een USB-stroomadapter die is gecertificeerd voor een stroombron met een beperkt vermogen of PS1-output conform IEC 60950-1/IEC 62368-1, met een output van 5Vdc, 1A. - Schoonmaken: Maak je Jacquard Tag schoon met een zachte droge of vochtige doek. Gebruik geen zeep, oplos- of schuurmiddelen op de Tag. - Waterbestendigheid: De Jacquard Tag is bestand tegen regen en spetters, en kan buiten worden gebruikt. Hij is echter niet volledig waterproof. Dompel de Jacquard Tag niet volledig onder en gebruik de Jacquard Tag niet in een natte schoen. Probeer de Jacquard Tag niet te drogen met een externe warmtebron als hij nat wordt. Laat de Jacquard Tag, de GMR-binnenzool of een ander apparaat dat compatibel is met de Jacquard Tag goed drogen, voordat je het weer in gebruik neemt. Spoel de Jacquard Tag niet af, omdat dit hem kan beschadigen. De Jacquard Tag heeft een IP54 aanduiding conform IEC 60529. Als je Tag is beschadigd, dan kan dit gevolgen hebben voor de waterbestendigheid. - Opslag: Laad de Jacquard Tag volledig op als je hem niet gebruikt en bewaar hem afzonderilijk van de binnenzool of andere apparaten die compatibel zijn met Jacquard, en je telefoon. Zo gaat je batterij een stuk langer mee. GMR-binnenzolen Je GMR-binnenzolen zijn gemaakt van een hoogwaardige EVA-samenstelling, Ga er desondanks zorgvuldig mee om en laat ze goed aan de lucht drogen als ze nat zijn geworden. Ga altijd voorzichtig te werk met je schoenen als het apparaatje erin zit (sla niet met de schoen tegen muren of scherpe randen). Verwijder de Jacquard Tag voordat je de binnenzool of de gehele schoen reinigt. Do’s - In koud water wassen en aan de lucht laten drogen. Dont’s: - Stel de binnenzool niet bloot aan direct zonlicht en plaats deze na reiniging ook niet in de buurt van een warmtebron zoals een oven of een radiator. - Gebruik geen reinigingsproducten op basis van oplosmiddelen, zoals leercrèmes. Deze beschadigen het oppervlak.
De adidas GMR-binnenzool is beschikbaar in de maten UK 3.5 tot UK 13.
Nee. Om je activiteiten goed te kunnen meten en om schade aan het product of je schoenen te voorkomen, moet de Jacquard Tag in een GMR-binnenzool worden geplaatst die goed in je schoen past.
De adidas GMR-binnenzool is ontworpen voor allerlei voetbalschoenen (zachte ondergronden, stevige ondergronden, harde ondergronden, kunstgras, Multi Ground, hardcourt en zaalvloeren), inclusief schoenen die niet door adidas zijn gemaakt. Zorg er echter wel voor dat de GMR-binnenzool goed in de schoen past, omdat het product anders beschadigd kan raken.

Koppelproces

De eerste keer: Download en open de GMR-app en volg de introductie.
1. Als je de Jacquard Tag wilt koppelen met je telefoon, zorg er dan voor dat je Jacquard Tag voor ten minste 20% is opgeladen.
1.1 Brandend wit licht = 96 - 100%
1.2 Knipperend wit licht = 21 - 96%
1.3 Knipperend oranje licht = 0 - 20%
2. Houd de knop op de Jacquard Tag drie seconden ingedrukt, zodat de Tag in de koppelmodus gaat.
2.1 Knipperend wit licht
3. Na een paar seconden verschijnt het serienummer van de Jacquard Tag in the GMR-app. Selecteer het nummer en installeer de nieuwste firmware.
4. Je Jacquard Tag is nu verbonden met de telefoon.
Als je de knop goed wilt indrukken, gebruik dan een klein puntig voorwerp, zoals een paperclip. Als de knop nog steeds niet werkt, volg dan de retourprocedure.
Als de batterij nog opgeladen is en het LED-lampje niet wit knippert als je de knop ingedrukt houdt, dan is hij al verbonden met een mobiel apparaat in de buurt.
Zorg dat je Jacquard Tag is opgeladen. Als je niet zeker weet of dit zo is, laad de Tag dan ten minste 30 minuten op. Houd de knop op de Tag ingedrukt totdat het lichtje knippert. Controleer dan of Bluetooth is ingeschakeld op je mobiele apparaat. Als je de Jacquard Tag nog niet ziet in de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten op je mobiele apparaat, start je mobiele apparaat dan opnieuw op. Start ook de Tag opnieuw op door de knop 8 seconden lang in te drukken.
De GMR-app kan, op een mobiel apparaat dat compatibel is, met slechts één Jacquard Tag tegelijk worden gekoppeld.
Als de Jacquard Tag eerder al aan een andere telefoon is gekoppeld, dan vraagt hij toch of hij op een whitelist kan worden geplaatst. In deze modus is de Jacquard Tag zichtbaar voor andere telefoons, maar kan hij er niet aan worden gekoppeld. Als de Jacquard Tag dus is gekoppeld aan telefoon A, dan kunnen telefoon B, C, D, enz. de Jacquard Tag wel "zien", maar ze kunnen er geen koppeling mee maken. Alleen telefoon A kan verbinding maken met de Jacquard Tag.
Zet de Jacquard Tag terug naar fabrieksinstellingen om de koppelgegevens voor de telefoon te verwijderen.
Door te koppelen worden de gegevens op de Jacquard Tag en de telefoon vastgelegd, zodat ze elkaar kunnen herkennen. Koppelen IS DUS GEEN Bluetooth-verbinding. Bij koppelen doe je eigenlijk hetzelfde als wanneer je een wifi-wachtwoord voor een wifi-toegangspunt op een Windows-computer of een Mac opslaat. De Jacquard Tag moet ook verbinding maken met de telefoon, zodat de GMR-app kan communiceren met de Jacquard Tag, net zoals een Windows-computer of een Mac verbinding moeten maken met een toegangspunt.
Ontkoppel de Jacquard Tag op alle andere telefoons of zet daar in ieder geval de Bluetooth uit. Als een Jacquard Tag aan meerdere apparaten is gekoppeld en ze zijn allemaal binnen Bluetooth-bereik van de Tag, dan wordt het een soort race tussen de telefoons welke als eerste verbinding maakt met de Tag om te voorkomen dat de andere telefoons verbinding maken met de Tag. De Tag kan maar met ÉÉN telefoon tegelijk verbinding maken.
Ja, de Jacquard Tag kan tot zes mobiele apparaten onthouden die compatibel zijn met Jacquard. De Tag kan echter maar met één apparaat tegelijk actief verbonden zijn.

Voorkeursvoet

De Jacquard Tag begrijpt je prestaties het beste als de GMR-binnenzool in de schoen van je voorkeursvoet is geplaatst. Trappen en de schotkracht van je andere voet worden niet gemeten.
De Jacquard Tag begrijpt je prestaties het beste als de GMR-binnenzool in de schoen van je voorkeursvoet is geplaatst. Trappen en de schotkracht van je andere voet worden niet gemeten.

Binnenzolen plaatsen/verwijderen

Zorg dat je je huidige/oude binnenzolen verwijdert, voordat je de GMR-binnenzolen plaatst.
Als je steunzolen nodig hebt, neem dan contact op met een orthopeed voordat je de GMR-binnenzolen gaat gebruiken
Zorg dat je de pasvorm van de binnenzolen in je voetbalschoenen test. voordat je verdere stappen onderneemt. Als ze niet passen, volg dan de retour-/omruilprocedure om de juiste maat te ontvangen. Zorg dat het zegel van de Jacquard Tag niet is verbroken als je het product retour stuurt.
Je kunt de GMR-binnenzolen in iedere mogelijke schoen gebruiken, zolang de adidas GMR-binnenzool erin past
Je kunt losse binnenzolen kopen via de adidas-website in de volgende markten, namelijk de VS, Canada, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland, Zweden, Tsjechië, Polen, Zwitserland, Griekenland, Denemarken, Portugal, Oostenrijk, Noorwegen, Ierland, België, Slowakije en Finland.

Inloggen / Aanmelden

We slaan de gegevens op die je met ons deelt als je een account aanmaakt: e-mailadres, geslacht, geboortedatum, lengte en gewicht voor nauwkeuriger resultaten.
Controleer of je verbinding hebt met het internet en de juiste inloggegevens gebruikt.
Als je je wachtwoord bent vergeten, tik dan op Wachtwoord vergeten? Stel het dan opnieuw in. Je gaat naar een omgeving waar je je wachtwoord opnieuw kunt instellen. Tik nog een keer op Wachtwoord vergeten? en volg de stappen in het scherm. Je krijgt een e-mail met een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Als je wachtwoord niet werkt volg dan de stappen hierboven om je wachtwoord opnieuw in te stellen of maak een nieuw account als je inlogt bij de adidas GMR-app of de adidas-app. Vergeet niet dat alle gegevens van je oude account niet meer bestaan als je een nieuw account aanmaakt.

Firmware-update mislukt

Firmware is de software in de Jacquard Tag die de voetbalactiviteiten van de gebruiker bijhoudt en de controle heeft over de hardware van de Tag. Firmware kan over-the-air worden bijgewerkt met je GMR Mobile-app
De firmware in de tag heeft niet veel updates nodig. Pas als er verbeteringen zijn of problemen zijn opgelost, komt er een update. Soms zijn deze updates verplicht voordat je het product weer kunt gebruiken. Andere updates zijn optioneel en moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd.
Als je de app voor de eerste keer gebruikt, vragen we om je toestemming om een firmware-update te downloaden en te installeren. Als je wilt dat firmware-updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd, dan kun je dit in je instellingen wijzigen.

LED-patronen

Als de Jacquard Tag via micro-USB is aangesloten, geeft een brandend wit lichtje aan dat hij volledig is opgeladen; een knipperend wit lichtje betekent dat de Jacquard Tag aan het opladen is; een knipperend oranje lichtje betekent dat de Jacquard Tag nog maar 20% of minder capaciteit heeft en nog verder moet worden opgeladen. Een knipperend oranje lichtje, terwijl de Tag niet via micro-USB is aangesloten, betekent dat er een fout is opgetreden, er geen verbinding meer is of dat de Tag terug is gezet naar fabrieksinstellingen.

Klantenservice

Als je vragen hebt, kijk dan eerst bij de FAQ. Als je daar echter het antwoord op je vraag niet vind, gebruik dan onze chatdienst in de GMR-app, op de lokale adidas-website of in de adidas-app.
Als je technische problemen of vragen hebt, probeert onze chat je zo goed mogelijk te helpen. Gebruik de chatoptie in de GMR-app of gebruik de chatfunctie op je lokale adidas-website.
De openingstijden van de chat verschillen per land. Je kunt de openingstijden vinden op je lokale adidas-website.
Mocht je geen oplossing voor je probleem kunnen vinden in de veelgestelde vragen of via het chatten met iemand van de klantenservice in de GMR app of op de adidas website, stuur dan een e-mail naar adidas.gmr@adidas.com.

Account / Gegevens verwijderen

Ga naar Instellingen > Accounts beheren en druk op de knop VRAAG GEGEVENS OP. adidas stuurt je binnen twee weken alle opgeslagen gegevens uit je profiel.
Ga naar Instellingen > Accounts beheren. Je hebt de mogelijkheid om je adidas-account en GMR-gegevens te verwijderen door te tikken op VERWIJDER ALLE ACCOUNTS. Als je je adidas-account wilt behouden en alleen GMR-gegevens wilt verwijderen, tik dan op VERWIJDER GMR-ACCOUNT.

Retouren

Er kan geen sprake zijn van terugbetalingen of omruilen als het zegel op de GMR Jacquard Tag is verbroken, behalve als GMR Jacquard Tag defect is. De overige voorwaarden inzake het retourneren van producten vind je op het gedeelte Retouren en terugbetalingen op de ondersteuningspagina van adidas.

INFORMATIE M.B.T. GMR VEILIGHEID, GARANTIE EN REGELGEVING