alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas

Handbalballen

 
[1]

Klaar voor de wedstrijd met de adidas handbalballen

Bij handbal is het juiste tenue essentieel. Je sport op de juiste schoenen en je draagt de kleding die ervoor zorgt dat je altijd op je best speelt. Maar niet alleen je tenue draagt bij aan het spel. Ook de keuze voor de juiste handbal zorgt dat jij en je team als winnaars het veld verlaten. Op het gebied van handballen zijn er diverse varianten beschikbaar. Er zijn speciale handbalballen voor heren, dames en junioren.

Het materiaal van de handbal

Een goede handbalbal is stevig en gemaakt van de juiste materialen, ze moeten tegen een stootje kunnen want tijdens een fanatiek spel wordt de handbalbal vaak hard gegooid. Bij de keuze van de bal is het van toepassing of de bal binnen of buiten wordt gebruikt. Een stevige buitenlaag van bijvoorbeeld polyurethaan zorgt dat de bal langer meegaat en een antisliplaag zorgt voor de juiste grip zodat je de bal goed kan vangen en gooien. De binnenkant kan bestaan uit latex, wat zorgt dat de bal goed mee beweegt, of rubber, dit zorgt voor de juiste drukweerstand.

De juiste maat handbalbal kiezen

Het materiaal is belangrijk bij het kiezen van de juiste bal, maar ook de maat is van grote invloed op je spel. Bij het kiezen van de juiste handbalbal is het geslacht en de leeftijd van toepassing. Jongens en meisjes van 9 en 10 jaar spelen over het algemeen met een bal in de maat 0. Maat 1 wordt over het algemeen gebruikt voor jongens van 11 en 12 en voor meisjes tussen de 11 en de 14 jaar. Jongens tussen de 13 en de 16 jaar, meisjes tot 16 en dames spelen over het algemeen met een handbalbal van maat 2. De grootste maat is maat 3, die is voor jongens vanaf 17 jaar en heren. Naast leeftijd is ook het niveau van toepassing, daarom kan ik sommige gevallen de gebruikte maat afwijken van de maattabel. Of je nu voor de lol speelt of een fanatieke handballer bent, met de juiste handbalbal speel jij om te winnen.