alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandfilterhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Ga verder naar algemene content
adidas

Kan ik mijn artikel(en) ruilen?

Heb je iets op adidas.nl gekocht en wil je het omruilen voor een andere maat? Geen probleem! En als reactie op de impact op de infrastructuur die door het coronavirus wordt veroorzaakt, hebben we onze ruilperiode van 30 dagen naar 60 dagen verlengd. Volg de volgende stappen op om je item(s) snel en makkelijk te ruilen.

2-1-Initiate-exchange1. Ga naar adidas.nl/bestelling-volgen en vul je e-mail en ordernummer in. Of log in en ga naar je order in je bestelhistorie. Klik op ‘Ruilen’ en vertel ons welke item je wilt ruilen en waarom. Je creëert direct een digitale barcode, dat je is je ruil label. Deze sturen we je ook automatisch per e-mail toe.
2-2-Pack-your-parcel2. Stop de artikelen in hun originele verpakking samen met het bezorgbewijs in de doos (het formulier dat bij je bestelling zat). Items van meerdere bestellingen retourneren of ruilen? Zorg dat je alle bezorgbewijzen bijvoegt.
2-3-drop-off-parcel-5-days

3. Breng je pakket naar een afleverpunt. Laat de digitale barcode scannen vanaf je smartphone. Zorg ervoor dat je het binnen 5 dagen aflevert om te voorkomen dat je  omruiling geannuleerd wordt.

PostNL

2-4-New-size-sent4. Zodra je omruiling in het magazijn is aangekomen en verwerkt, zullen we je nieuwe artikel(en) verzenden. Wil je tegelijkertijd iets ruilen en retourneren?  Het kan tot 14 dagen duren voordat je geld teruggestort is via de oorspronkelijke betaalmethode. Terugbetalingen aan e-Gift Cards worden onmiddellijk via e-mail gedaan nadat de retour is verwerkt.
Houd er rekening mee dat een artikel slechts eenmaal kan worden geruild. Als het nieuwe artikel nog steeds niet past of niet aan je verwachtingen voldoet, stuur het artikel dan terug en bestel het nieuwe gewenste artikel.

Stuur je ook artikelen terug? 
Geen probleem. Je kunt gewoon alle items in dezelfde doos terugsturen. Zodra we je retourzending hebben verwerkt, zullen we je terugbetaling direct verwerken. Afhankelijk van je betaalmethode kan het tot 14 dagen duren voordat je geld teruggestort is. E-Gift Card-terugbetalingen worden direct via e-mail gedaan.
  • Het kan tot 15min duren voordat de PostNL barcode actief is.
  • We sturen het ruilartikel naar het oorspronkelijke bezorgadres via onze standaard bezorgservice.
  • Ruilen is niet mogelijk als je een item op een andere website hebt gekocht.
  • Gepersonaliseerde items zijn speciaal voor jou gemaakt. Deze kunnen niet worden omgeruild. Neem contact met ons op in het geval van een productiefout.
  • Als je iets in een adidas-winkel hebt gekocht, moet je de winkel persoonlijk bezoeken.
  • Hype-producten, zoals Yeezy en Ivy Park, zijn uitgesloten van deze ruilservice.

VOND JE DIT ARTIKEL NUTTIG?