alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

INTO THE METAVERSE

In december werd adidas Originals in het Metaverse verwelkomd door Bored Ape Yacht Club, PUNKS Comic en gmoney.

Het venster voor de claim van fysieke merch is nu gesloten. We zitten officieel in fase 2.
Discord Logo
Wil je je aansluiten bij de community? Ga naar de officiële adidas Originals Discord om meer te weten te komen over Into the Metaverse, hulp te krijgen via snelle klantenservice en tips te delen.
Als je op de Discord-link klikt, verlaat je de adidas-website en word je doorgestuurd naar de Discord-server van adidas Originals om deel te nemen aan de discussie binnen de community. Alle informatie die je naar Discord verstuurt wordt verzameld, gebruikt en opgeslagen overeenkomstig de privacyverklaring van Discord Inc. adidas heeft geen toegang tot informatie die je aan Discord verstrekt. adidas registreert de clicks op deze link voor zakelijke operationele analysedoeleinden, in ons gerechtvaardigd belang om inzicht te krijgen in de prestaties van deze campagne. Als je aanspraak wilt maken op je rechten of vragen hebt, neem dan contact met ons op via de contactgegevens die vermeld zijn in de adidas-privacyverklaring voor jouw land. Door verder te gaan, verklaar je dat je de privacyverklaring hebt gelezen en begrepen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Een NFT (non-fungible token) is een digitaal middel dat het eigendom vertegenwoordigt van unieke (digitale of fysieke) items of toegang. Ze worden meestal gebruikt voor digitale collectibles. Het eigendom en de overdracht van een NFT worden gewaarborgd door de Ethereum-blockchain, die ervoor zorgt dat een NFT op ieder moment slechts één eigenaar heeft en dat niemand de geschiedenis van het eigendom van een token kan wijzigen.
Cryptovaluta is een digitale valuta of waardeopslag die de blockchain, een digitaal transactieregister, gebruikt om online transacties te registreren en te beveiligen. Cryptovaluta's kunnen worden gebruikt om goederen en diensten te kopen. Momenteel is Bitcoin de meestgebruikte cryptovaluta, gevolgd door Ethereum.
Deze NFT wordt gemint op de Ethereum-blockchain
Bitcoin en Ethereum worden beide als valuta gebruikt, maar Ethereum is ook een platform dat kan worden gebruikt om software te bouwen, zogenaamde gedecentraliseerde toepassingen. De oorspronkelijke NFT-standaard werd ontwikkeld op Ethereum, en vandaag de dag is dit nog steeds de blockchain met het grootste volume aan NFT-transacties.
Een blockchainwallet is een digitale opslag om cryptovaluta in te bewaren en ermee te handelen. In zijn eenvoudigste vorm bestaat een wallet uit een 'public key' en een 'private key', die cryptografisch worden gegenereerd.

Om het instellen van een wallet gebruiksvriendelijker te maken, bestaan er veel softwarewallets, zoals Metamask, die je voorzien van een walletadres, kluis, veilige aanmelding en back-upopties om je digitale middelen veilig te beheren. Metamask werkt als een browserextensie en/of mobiele app, en je kunt binnen een paar minuten aan de slag. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen over Metamask.

Met een digitale wallet heb jij de 'keys' in handen en beheer je je eigen middelen. Zorg dat je je 'keys' veilig bewaart, anders zijn je middelen ook niet veilig! Deel je 'seed phrase' nooit met iemand. Deze is echt alleen voor jou bedoeld.
'Gas fees' of mintingkosten zijn transactiekosten in de Ethereum-blockchain. Als je transacties uitvoert, zoals het kopen van een NFT, heb je genoeg ETH in je wallet nodig voor de aankoop zelf en de bijbehorende 'gas fees'. Met de 'gas fees' kan je transactie worden vastgelegd op het Ethereum-netwerk.

De prijs hiervan is volatiel en fluctueert op basis van het aanbod van miners die de transactie vastleggen in verhouding tot de vraag van consumenten die transacties uitvoeren. Gebruikers voeren de prijs in die ze willen betalen en er wordt altijd een voorgestelde prijs getoond door de wallet die je gebruikt om de transactie uit te voeren (bijvoorbeeld Metamask). Als de 'gas fees' hoger zijn dan de kosten die je hebt aangegeven te willen betalen, kan je transactie mislukken en gaan de 'gas fees' verloren zonder dat de transactie wordt bevestigd.

'Gas fees' worden betaald aan Ethereum. 'Gas fees' die verloren gaan, kunnen niet worden terugbetaald. Als je doorgaat, doe je dit op eigen risico.
Je kunt ETH kopen via een online handelsplatform, zoals Coinbase. Zodra je ETH hebt gekocht, kun je de middelen overdragen naar je Metamask-wallet of een andere compatibele wallet om een NFT te kopen. Houd er rekening mee dat er beperkingen gelden voor de hoeveelheid ETH die je kunt kopen en verkopen afhankelijk van je account en het platform dat je gebruikt.
Op NFT-marktplaatsen kunnen makers en verzamelaars NFT's kopen, verkopen en creëren. Nadat je je wallet hebt gekoppeld, kun je allerlei verschillende NFT's kopen, veilen of verkopen. De grootste open NFT-marktplaats heet Opensea. Dit wordt ook wel de secundaire markt genoemd.
Indigo Herz dressed in adidas apparel on a sunset background

BORED APE YACHT CLUB

Bored Ape Yacht Club is een verzameling van 10.000 Bored Ape NFT's op de Ethereum-blockchain die zich hebben verankerd in de populaire cultuur. Een Bored Ape NFT geldt als lidmaatschap van een exclusieve club, waarmee de eigenaar kan profiteren van verschillende voordelen, variërend van merch drops tot evenementen. 


In een voorbode van wat komen gaat, heeft adidas Originals zich aangesloten bij de Bored Ape Yacht Club met onze eerste NFT, ape #8774. 


Maak kennis met Indigo Herz, een rebelse optimist die de wereld door een roze bril bekijkt. Ogen die gericht zijn op de samenleving - gewoon één van ons - en enthousiast vertegenwoordiger van adidas in de swamp club. Tot gauw.

Courtney dressed in adidas apparel on a sunset background

PUNKS COMIC

Dit zijn de PUNKS! Het superpopulaire team van verzamelaars, rebellen en crypto degens uit het metaverse zijn terug. Een van de hoofdrolspelers in de PUNKS Comic, een NFT en fysiek stripboek, is Courtney. 


PUNKS Comic is geboren uit de wens om NFT's tot leven te brengen door populaire collecties een naam, lichaam, achtergrond en een kleurrijk verhaal te geven.

gmoney dressed in adidas apparel on a sunset background

GMONEY

Futurist. Ontregelaar. Aap. 


De gerenommeerd NFT-influencer, educator en community leader gmoney staat bekend vanwege CryptoPunk, de iconische aap met oranje beanie. 


Gmoney is een echte crypto visionair en NFT OG die de wereld liet kennismaken met digitale flex en is een gerespecteerd lid van de inaugurele Fortune NFTy 50. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het onderwijzen en verwelkomen van de bredere gemeenschap in de NFT-ruimte.

Adidas Prada Re-Source NFT Artwork
logo

adidas for Prada introduceert een wereldwijd, community-contributed NFT-kunstproject met de digitale kunstenaar Zach Lieberman.