alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas

PARLEY OCEAN PLASTIC®

Samen met Parley veranderen we plastic vervuiling in performance sportkleding.

VAN AFVAL NAAR AFWERKING

Parley Ocean Plastic® wordt gemaakt van gerecycled plastic afval uit de oceaan dat wordt onderschept op afgelegen eilanden, stranden en kustgebieden. We gebruiken dit als vervanging voor nieuw plastic bij het maken van alle adidas x Parley high-performance sportkleding. Na het verzamelen van plastic afval aan de kust, wordt het verpakt en aan de toeleveranciers van Parley gestuurd. Het wordt dan versnipperd en opnieuw bewerkt om er high-performance polyester garen van te maken: Parley Ocean Plastic™, dat op zijn beurt wordt gebruikt om er adidas x Parley sportkleding van te maken. Goed voor de planeet en goed voor jouw workout.

PLASTIC OPRUIMEN

Er drijven meer dan 5 biljoen stukjes plastic in de zee. En iedere minuut eindigt er een vrachtwagen vol plastic in onze oceanen. Tegen 2050 is er waarschijnlijk meer plastic dan vis te vinden. Plastic is niet biologisch afbreekbaar zoals natuurlijke materialen; het valt in kleinere stukjes uiteen die dieren voor voedsel aanzien. En als de zeedieren dit consumeren, consumeren wij dit ook. Het is nog niet te laat om dit terug te draaien. Recyclen is de eerste stap in het doorbreken van de cyclus, maar we moeten ook nieuwe materialen bedenken zodat we plastic uiteindelijk helemaal niet meer hoeven te gebruiken. Het is hoog tijd om onze houding, onze inzichten en onze gewoontes te veranderen. We moeten manieren vinden om het economische systeem van de mens te laten synchroniseren met het ecosysteem van de natuur. Laten we er samen voor gaan.

DRAAG JOUW STEENTJE BIJ

Onze oceanen hebben jouw hulp nodig. Kleine veranderingen in onze dagelijkse gewoontes kunnen een groot verschil maken. Je kunt alvast beginnen met een herbruikbare waterfles, of je eigen tas meenemen naar de supermarkt en nee zeggen tegen plastic rietjes als je een drankje bestelt.

DE TOEKOMST BEGINT VANDAAG

Een duurzame toekomst gaat verder dan de oceanen. Daarom zijn wij toegewijd aan het gebruiken van materialen die minder schade toebrengen aan het milieu en in de toekomst nieuwe producten kunnen worden.