alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
An image showing a portrait of Uta Abe
logo

SEE STEREOTYPES SMASHED

UTA ABE, DE JAPANSE TOPJUDOKA, LAAT ZIEN DAT IEDEREEN NAAR KRACHT KAN STREVEN.

An image showing a portrait of Uta Abe

KRACHTIGE RIVAAL EN KRACHTIGE OVERTUIGINGEN

Uta ging al op 5-jarge leeftijd met haar oudere broer mee naar de dojo en ze kreeg momentum door het beter te doen dan hij. "Hifumi liep altijd op mij voor," zegt ze. "Uit hem haal ik mijn kracht." Deze rivaliteit motiveert Uta nog steeds.

"Ik ben competitief. Ik wil niet verliezen, ook niet van mannen."

UTA ABE

HET PAD NAAR DE TOP

Het is een uitdaging geweest, zelfs voor een natuurtalent als Uta. Na een lange pauze vanwege de pandemie, keerde Uta in maart 2021 terug op de mat voor haar eerste wedstrijd in dertien maanden. Hoewel ze won in haar categorie, ging het allemaal niet zo soepel als ze had gehoopt.
Uta Abe wears Tokyo Collection
logo

UTA'S KIT BAG

Geïnspireerd door Uta? Vecht harder met deze selectie.

GRENZEN OVERSCHRIJDEN

Uta vertelt: "Als ik blijf winnen, dan is het mogelijk dat 'sterk worden' iets is waar iedereen naar kan streven. Iets dat niet beperkt is tot je geslacht." Vanwege haar ervaringen is Uta als een van de absolute rolmodellen van het judo; een veerkrachtige kampioen in deze sport.
An image showing Uta Abe running
An image showing a portrait of Uta Abe

ECHT EEN MONSTER

Na jaren van overtuigende successen op het wereldtoneel heeft Uta nog steeds de drive om te winnen. Maar ze vecht niet alleen voor een overwinning, ze vecht om haar kracht te laten zien. Sommige commentatoren noemen haar 'De schattigste Japanse sporter', maar Uta is vastbesloten om daar verandering in te brengen.

"Ik zal ze laten zien dat ik 'sterk' ben, een 'monster' – 'de krachtigste'.

UTA ABE

Image showing a portrait of a boy riding a bike in Paris

SEE ONE STARTING LINE

We werken samen met de meest inspirerende lokale changemakers om een inclusievere wereld in de sport te creëren.