alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
adidas / september 2019

GA TOT HET UITERSTE. VERLEG JE GRENZEN. MET VOLLE KRACHT VOORUIT. HET IS DE RACE NAAR DE STARTLIJN.

Het hardloopeizoen staat weer voor de deur. En we zijn druk bezig geweest. Het is belangrijk om onze hardlooproutine in stand te houden. Natasha onthult hoe ze gemotiveerd blijft tijdens de laatste meters.

DIT IS NATASHA

Natasha is een voormalig veldloper. Nu, als fitnessmodel, geeft ze een authentiek en krachtig beeld van haar werk, over de hele wereld. We vroegen haar naar haar hardlooproutine en hoe ze die laatste trainingshorde neemt voordat ze aan de startlijn verschijnt.

WELKE TIPS KUN JE GEVEN VOOR DIE KEREN DAT JE GEEN ZIN HEBT OM TE TRAINEN?

Een gebed zonder einde! Haha, een vriendin zei jaren geleden iets tegen mij en dat ben ik eigenlijk nooit vergeten," Trainen is zoals tandenpoetsen; je zou zonder nooit de deur uitgaan." We moeten dezelfde mentaliteit qua fitness hebben. Het moet zo'n belangrijk deel van onze levensstijl uit gaan maken dat het niet iets is wat we even tussendoor doen, maar iets waar we niet meer zonder kunnen.

Ontdek op welk tijdstip van de dag je energieker, efficiënter en gemotiveerder bent. Voor mij is dat de ochtend. Ik heb een motto voor mezelf wat trainen betreft: TRAIN VÓÓR 10.00 UUR", want ik WEET gewoon dat als ik niet als eerste op de ochtend train en ik word overspoeld met lijstjes en werk en taken en onverwachte drama's en honger en lekkere trek en het LEVEN zijn gang gaat… er niets gebeurt.


training-fw19-bras-and-tights-story-page-image-portrait-sep

Ik herinner mezelf eraan dat ik nooit spijt heb gehad van de beslissing om te gaan sporten. Het moeilijkste is niet de workout zelf, het is de deur uitgaan. Maak korte metten met smoesjes door ALTIJD een set met sportkleding bij je te hebben; en in plaats van te denken wat voor moeite het allemaal kost om te sporten, kun je ook aan het effect ervan denken. Dat gevoel van iets bereikt te hebben en de trots, concentreer je op dat gevoel.

Ga bij jezelf te rade. Dit noem ik 'humeurtraining'. Hoewel ik een doornsnee routine heb voor mijn workouts, kijk ik eerst hoe ik er mentaal en emotioneel voor sta. Ben ik gelukkig? Verdrietig? Nerveus? Energiek? Verschillende workouts trainen verschillende delen van onze hersens en emoties. Dus jezelf de vraag stellen "Wat heb ik nodig vandaag" en dan besluiten voor welke workout je kiest (hardlopen, yoga, gewichtheffen, boksen, spinnen, enz.) zal je ENORM veel voordeel opleveren! Er is niets ergers dan een workout af te sluiten met het gevoel dat je er niet alles uit hebt gesleept. En naar mijn ervaring is dat omdat we de workout deden volgens het 'geijkte' plan en niet volgens het plan dat ons lichaam en onze geest echt nodig heeft.

Dus blijf flexibel en alert. Als je een workout doet die aansluit op wat je lichaam en geest die dag nodig hebben, voel je niet de druk om te sporten maar WIL je juist sporten. Op die manier is het namelijk meer een soort therapie en uitlaat dan een opgave.

training-fw19-bras-and-tights-story-page-image-landscape-1-sep

Ik loop graag omdat je dan je bovenkamer helemaal leeg kunt maken en je op een authentiekere manier contact maakt met de wereld om je heen. Om die daadwerkelijk te zien, te ervaren en onder je voeten te voelen.


HEB JE SPECIALE OEFENINGEN OF METHODEN DIE JE GEBRUIKT?

Ik pas meestal een mix van afstandstraining en sprintwerk toe, om een gezonde balans tussen mijn snelle en langzame spieren te bewaren. Op sprintdagen doe ik een warming-up met een paar oefeningen om die explosieve spieren wakker te maken. Een snelle en makkelijke warming-up voor ELKE run, maar met name een actievere workout, is een combinatie van high-knees, butt-kicks en lunges. Ik doe drie snelle sets achter elkaar, zo'n 30-40 meter op en neer. Dit activeert je bilspieren, core, heupen, hamstrings, quads en kuitspieren. Deze moeten ALLEMAAL opgewarmd zijn om blessures te voorkomen en sneller te reageren tijdens explosieve runs. En doe ook altijd een snelle stretch ervoor en erna. Je presteert niet alleen beter, je herstelt ook sneller.training-fw19-bras-and-tights-story-page-image-landscape-2-sep

Ik denk dat je altijd nieuwsgierig moet blijven om het plezier vast te houden. Wat als ik linksaf sla en plaats van rechtsaf? Waar zou deze weg naartoe gaan? Zou ik het tempo dit keer kunnen verhogen? Wat als ik een blokje sprint en dan een blokje jog?


HOE VERANDER JE WORKOUTS ALS JE IN DEZELFDE RUIMTE BENT, OM ZE ALTIJD FRIS TE HOUDEN?

Ik denk dat je altijd nieuwsgierig moet blijven om het plezier vast te houden. Wat als ik linksaf sla en plaats van rechtsaf? Waar zou deze weg naartoe gaan? Zou ik het tempo dit keer kunnen verhogen? Wat als ik een blokje sprint en dan een blokje jog? Misschien dat ik me vandaag iets meer op mijn bovenlichaam concentreer, of juist op mijn conditie...

Een van de beste manieren om mezelf uit te dagen, is zonder koptelefoons te lopen. Ik deed het per ongeluk een keer toen ik aan het reizen was en ze was vergeten. In het begin had ik zoiets van, "Wat gaat me afleiden van de pijn?! Hahaha," maar wat ik toen ontdekte was behoorlijk euforisch. In plaats van uit te schakelen, schakelde ik in… Ik concentreerde me op mijn ademhaling. Een beetje zoals je doet met yoga. Ik luisterde er gewoon naar, ging er helemaal in op en volgde het ritme. Ik hoorde de vogeltjes fluiten, de wind opzetten. Het was net of al mijn zintuigen werden versterkt. Ik werd afgeleid door de wereld om me heen in plaats van een playlist. Het was zeker niet makkelijker als domweg met koptelefoons lopen, maar het leverde me zoveel meer op.


HOE VOND JE DE STRONGER FOR IT BEHA?

Ik vind het fijn dat de beha ondersteunt zonder te beperken en dat het materiaal heerlijk zacht, maar robuust aanvoelt. De bandjes zijn verstelbaar en dankzij het kruislingse ontwerp zakken ze niet af tijdens het lopen, wat mijn grootste ergernis is.
SHOP STRONGER FOR IT BEHAEN WAT VOND JE VAN DE HOW WE DO LEGGING?

De legging voelt zo soepel aan. Met voldoende compressie om mijn lichaam op alle gewenste plekken te ondersteunen, maar flexibel genoeg om me niet te beperken.
SHOP HOW WE DO LEGGING

adidas / september 2019