alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
adidas / oktober 2019
by William Perkins

Sergio Garcia onthult alles over zijn fantastische twintig jaar aan geschiedenis met adidas golf

Slagen vanuit bomen, Ryder Cup-heldhaftigheden en het leven als een familieman – Piers en Andy van Me And My Golf kruipen onder de huid van de Europese golflegende en 2017 Masters-kampioen.

Me&MyGolf: Goed, laten we over je relatie met adidas praten want jullie zijn al twintig jaar samen!

SG: Het is geweldig. Ik ben al mijn sponsoren dankbaar, maar adidas misschien nog meer voor al hun ondersteuning. Twintig jaar is iets dat je heel makkelijk zegt, maar er zijn maar weinig sporters die een merk zolang trouw blijven. Voor mij laat het zien waar adidas voor staat. Ze stellen het duidelijk op prijs als ze mij in hun merk zien en ik ben heel dankbaar om zo'n geweldige relatie te hebben en het is fantastisch om te zien hoe we ons sinds 1999 hebben ontwikkeld. Toen waren de shirts nog lang, dik en van katoen, tegenwoordig worden er allerleitechnologieën toegepast voor optimaal comfort, ademend vermogen, stretch, looks en alles daar tussenin. Dus het is geweldig om te zien hoe we beiden zijn gegroeid, bijna als een familie.

Me&MyGolf: Je moet ongelooflijk trots zijn op je carrière, twintig jaar, dat is fantastisch. Maar je hebt ook nog een paar andere redenen om trots op te zijn: je gezin. Hoe heeft dit jou zowel op als naast de golfbaan veranderd?

SG: Het is zonder twijfel de grootste verandering in mijn leven. Maar op een positieve manier, begrijp me niet verkeerd. Ik weet nog toen ik de Masters won en iedereen zei, o, je leven is veranderd en ik zei, ja, een beetje, maar het is niet alsof ik de Masters tijdens mijn derde jaar won of zo. Ik kwam er al jaren dus wist een beetje hoe het in elkaar stak. Maar toen dat kleine meisje werd geboren, veranderde mijn leven onmiddellijk. Het is fantastisch. Ik weet dat elke nieuwbakken ouder dat zegt, maar pas als het jezelf overkomt, weet je waar iedereen bedoelt. Het is grappig om je te realiseren hoe je onmiddellijk verliefd kunt worden op een klein mensje dat je nog nooit eerder hebt ontmoet. Het is iets dat je niet kunt omschrijven. Het is fantastisch. Angela, Azalea en ik, we hebben een ongelooflijke tijd met elkaar. Ze is een makkelijke baby, heel slim en mooi en ze is zo lief. We hebben echt de mooiste tijd.

Me&MyGolf: We moeten het over de Ryder Cup hebben. Hoe was het om Seve's record als topscorer te overtreffen?

SG: Het grappige is dat ik helemaal niet dacht aan het overtreffen van Seve, en daarna natuurlijk Faldo en Langer, totdat het daadwerkelijk gebeurde op die zaterdagmiddag in Parijs. De manier waarop ik altijd naar de Ryder Cups heb gekeken is dat ik liever een miniwedstrijd verlies en de Ryder Cup win dan omgekeerd want uiteindelijk gaat de Ryder Cup niet om Sergio Garcia, of om Rory McIlroy, Lee Westwood, Ian Poulter, Justin Rose of wie dan ook. Het gaat om Europa zelf. Dat is een geweldige instelling om te hebben en de reden waarom we zo succesvol zijn, omdat we ons meer zorgen maken over hoe we het doen als groep, als een team, dan wat we individueel presteren. Toen ik speelde wist ik dat mijn punten, mijn totale punten, goed waren. Maar naarmate de week vorderde en we een paar wedstrijden wonnen met Alex Norén en daarna Rory, dacht ik niet, ah ik zit nu op 24.5 en als ik morgen Ricky versla, zit ik op... nee. We waren er allemaal op gebrand om minimaal 14.5 punten te halen, de single series op zondag te winnen en te zorgen dat we de Ryder Cup wonnen. Maar toen ik twee punten voorstond en er nog 4-5 holes te gaan waren, en het ernaar uitzag dat het team zou winnen, bedacht ik me ineens... wauw, als ik die wedstrijd daadwerkelijk win, kan ik de hoogste puntenscoorder in de geschiedenis van de Ryder Cup worden en toen werd het allemaal erg emotioneel. Niet alleen vanwege die winst en het winnen van de Ryder Cup, maar ook vanwege de aanwezigheid van mijn vrouw, mijn broer die mijn caddy was, mijn vader die me aanspoorde en Rosey, Justin Rose was daar. Hij was de eerste op de 17e hole en hij pakte mijn hoofd vast en bleef maar zeggen dat het ongelooflijk was. Dus ja, dat was best uniek.

ADI_190715 Sergio Event Image2_960x540px

Me&MyGolf: Je hebt heel wat kritiek te verduren gehad rond de majors, was het moeilijk om je daarvoor af te sluiten? En hoe voelt het nu om die critici de mond te snoeren met het feit dat je nu wél een major hebt gewonnen?

SG: In het begin was het lastiger, omdat ik altijd te horen kreeg dat ik de beste speler was die nog nooit een major had gewonnen, of een variant daarop. Maar naarmate de tijd vorderde, ging ik daar op een andere manier naar kijken. Als ze me beschouwden als de beste speler die nog nooit een major had gewonnen, dan was het 'beste speler' gedeelte geweldig en was het tweede gedeelte iets wat ik nog kon proberen te veranderen. Het is beter om de beste speler te zijn die nog nooit een major had gewonnen, dan niemand te zijn weet je, niets en geen major! Dus zo probeerde ik dat de afgelopen paar jaar te benaderen.

Ze zeiden altijd, "beste speler die nog nooit een major had gewonnen' of iets in die trant, maar naarmate de tijd vorderde ging ik daar op een andere manier naar kijken.

Me&MyGolf: Hoe belangrijk waren de mensen om je heen gedurende die tijd?

SG: Heel belangrijk. Mijn familie is altijd heel belangrijk geweest, ze steunen me onvoorwaardelijk. En niet alleen mijn familie natuurlijk, al mijn sponsoren ook en dat is waarom we zo'n geweldige relatie hebben en waarom we al zolang samen zijn. En met adidas alweer twintig jaar, dus een heleboel geweldige mensen om me heen, familie, vrienden en sponsoren die altijd achter mij staan en geloven in mijn kunnen en de manier waarop ik het doe. Op die momenten is het belangrijk om die ondersteuning te hebben.

ADI_190715 Sergio Event Image3_960x540px

Me&MyGolf: Wat is jouw superkracht op de golfbaan?

SG: Mijn superkracht, aangezien het adidas is, is creatie. Ik denk dat ik altijd het gevoel heb gehad dat ik vanuit lastige situaties iets kan creëren. Zoals ik eerder al zei, ik weet niet of het mee heeft gespeeld dat mijn idolen Seve en Olazábal kansen zagen waar niemand anders ze kon zien, maar ik kon ze ook zien. Twee weken geleden bij Valderrama op de 16e hole bijvoorbeeld, sloeg ik mijn t-shot een beetje naar rechts, net naast de fairway. Er was de mogelijkheid om een lage slice te slaan en terug te werken naar de green, maar er stond een boom zo'n 100 meter verderop die in de weg zou kunnen staan. Dus ik keek om me heen en zag ineens een gat. Waarschijnlijk zo groot als twee meter tussen de bomen. Ik had zo'n 136 meter, een beetje wind, een goede positie en ik dacht, een ijzer 9 zou me het juiste baltraject op kunnen leveren. Als ik een wedge zou slaan, zou ik hem misschien te hard slaan en kom ik er niet, dus moest het een comfortabel shot met de ijzer 9 worden. Ik maakte mijn slag en hij was perfect. De bal rolde door het gat en kwam met een tikje naar links net voor de hole terecht, die ik vervolgens voor een birdie heel makkelijk kon afmaken.

ADI_190715 Sergio Event Web Image_960x540px

Me&MyGolf: We zijn net zo dol op jou als onze adicross-collectie. Denk je dat je er ooit een toernooi in zou kunnen spelen?

SG: Ik denk het wel. Als de shirts en spullen de juiste logo's zouden hebben, zou ik er zeker een aantal toernooien in kunnen spelen. Het zijn comfortabele shirts en ze voelen niet al te anders aan dan golfshirts. Een klein beetje maar, maar dat hindert niet. Ik heb erin geoefend en ze zitten geweldig. Wat de broeken betreft, zeker de nettere broeken, zou je die in de toekomst absoluut tijdens een toernooi tegen kunnen komen.

adidas / oktober 2019
by William Perkins
Tags