• HEREN
  • DAMES
  • KIDS
  • NIEUW
  • SPORTEN
  • COLLECTIES
  • SALE
Je winkelwagen is leeg

Wat is Boost?

Het is lastig om je adidas zonder Boost voor te stellen—de revolutionaire performance technologie die voor het eerst in 2013 van zich liet horen. Boost was anders dan alle andere voorgaande technologieën, en zijn energieteruggave zou de manier van hardlopen voor altijd op zijn kop zetten. Vandaag de dag blijft adidas Boost toepassen om het concept nog verder te ontwikkelen.

WAT IS ADIDAS BOOST TECHNOLOGIE?

adidas Boost technologie is een product van het adidas Innovation Team (AIT) en Duitse chemici, BASF. Het werd gemaakt om de voormalige tegenstrijdige voordelen van zachte en responsieve demping bij elkaar te brengen. Toentertijd was EVA-schuim de industriestandaard voor performance hardloopschoenen. Boost stond op het punt om dat allemaal te veranderen met een middenzool gemaakt van duizenden verlengde partikels die samenwerken om optimale energieteruggave mogelijk te maken bij elke stap.

Boost werd in 2013 officieel opgenomen in de adidas hardloopcollectie. In de jaren daarna kreeg Boost de reputatie van hét hardloopicoon en werd zelfs zo populair dat het zowel de sport- als modewereld veroverde.


running-fw19-pb-educate-site-story-secondary1-dHOE WORDT BOOST GEMAAKT?

Om Boost te maken, rekken deeltjes van thermoplastisch polyurethaan zich uit om gesloten cellen rond kleine luchtzakjes te vormen. Het resulterende product staat bekend als thermoplastisch polyurethaan, of ook wel eTPU.WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN BOOST?

Boost heeft altijd bekend gestaan om zijn energieteruggave, maar er zijn in feite vijf Boost-voordelen die de running experience verbeteren. Laten we beginnen met comfort: de dempende eigenschappen van Boost geven je het gevoel alsof je op kleine, nauwkeurig ontworpen wolkjes loopt. Boost is daarnaast bestand tegen verschillende temperaturen waardoor hij moeiteloos door wind, sneeuw, zon, regen of wat dan ook loopt.

De derde en vierde voordelen van Boost zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Boost is een technologie die kilometer na kilometer stand houdt, zonder enig prestatieverlies. Tegelijkertijd is Boost flexibel genoeg om soepele hardloopsessies mogelijk te maken, ongeacht het tempo.

Maar we kunnen het niet over Boost hebben zonder de energieteruggave te vermelden; het vijfde en bekendste voordeel van Boost. De kracht om meer van de kinetische uitvoer van sporters te absorberen en terug te geven, is wat de industrie van performance schoenen voor altijd heeft veranderd. Er zijn vele imitators geweest, maar Boost blijft het ultieme icoon van energieteruggave.DE ONTWIKKELING VAN BOOST

Vanaf de eerste commerciële release in 2013 heeft Boost een nieuw standaard gezet voor performance schoenen, en die doorlopend ontwikkeld en verbeterd. Hieronder staat een overzicht van een paar belangrijke prestaties van Boost.

2013: Energy Boost maakt zijn debuut als eerste adidas hardloopschoen met een Boost-middenzool.
2014: adiZero adios Boost wint het wereldrecord voor mannen tijdens de Marathon van Berlijn.
2015: Ultraboost wordt een cross-over hit van high-performance hardlopen en mode.
2016: Ultraboost X breidt het ontwerp nog verder uit met een veterloos bovenwerk en gerichte ondersteuning.
2017: adiZero adios Boost wint het wereldrecord voor dames tijdens de Marathon van Londen.
2018: Ultraboost x Parley verwerkt geüpcyceld en gerecycled afval in zijn iconische ontwerp.
2019: Het verhaal van Boost krijgt een vervolg met de release van Ultraboost 19 en Pulseboost HD.

Laten we nu de meest impactvolle Boost hardloopschoenen eens beter bekijken.


ADIDAS ENERGY BOOST

Als we over de geschiedenis van Boost praten, is de adidas Energy Boost hardloopschoen als eerste aan de beurt. Door een elastische polyurethaan Techfit-upper te koppelen aan de adidas Boost-middenzool, introduceerde het oorspronkelijke model van de adidas Energy Boost de ontluikende technologie in een lichtgewicht, neutraal pakket.

Energy Boost was de eerste hardloopschoen die Boost naar de massa bracht. De responsiviteit en premium demping luidden een nieuw tijdperk voor adidas in.


ADIDAS SUPERNOVA BOOST

In 2015 maakte adidas Supernova Boost zijn debuut als een ondersteunende schoen voor hardlopers die over- of onderpronatie ervaren, waarbij de enkel naar binnen of naar buiten kantelt. Om te bewijzen dat stabiliteit en stijl samen kunnen werken, beschikt de Supernova Boost over een verlengd mediaal stuk in een neutrale hardloopschoen voor elke dag.


ADIDAS ADIZERO ADIOS BOOST

De adidas adiZero adios Boost, ontworpen voor performance hardlopen en wedstrijden, werd gemaakt voor sporters die snelheid zochten. Het draaide allemaal om het resultaat—adidas sporters Wilson Kipsang en Mary Keitany wonnen beiden goud tijdens de 2014 New York Marathon met deze schoen aan hun voeten. De prijzen bleven maar komen. In 2017 werd Mary Keitany 's werelds snelste vrouwelijke marathonloopster en finishte de London Marathon in 2:17:01 in adidas adiZero Boost.

SHOP ADIZERO BOOST


running-fw19-pb-educate-site-story-secondary4-dADIDAS SUB2 BOOST

Als onze primaire raceschoen is de Sub2 Boost gemaakt om het onmogelijke mogelijk te maken. Het model werd met behulp van de beste adidas sporters ontworpen met slechts één doel: het verpulveren van de 2-uur marathongrens.

De Sub2 Boost hardloopschoen introduceerde Boost Light, een Boost-samenstelling die 100 gram afpeuterde van de standaard Boost-middenzool. Ondanks de gestroomlijnde vorm behield de Sub2 Boost die beroemde Boost-demping voor comfortabele, energieke stappen.


running-fw19-pb-educate-site-story-secondary5-dADIDAS ULTRABOOST

De adidas Ultraboost was een belangrijk moment in de evolutie van Boost. Ultraboost werd in 2015 gelanceerd en werd ontwikkeld met behulp van ARAMIS motion capture-technologie, dat voorheen door NASA werd gebruikt voor het testen van de structurele stevigheid van ruimteraketten. ARAMIS stond het adidas Innovation Team toe om de belasting en druk op de verschillende onderdelen van de voet van een sporter te bekijken—tot op de millimeter nauwkeurig. Dit compleet nieuwe tijdperk van prestatieanalyse leidde tot het iconische model van Ultraboost: het Primeknit-bovenwerk, het afzonderlijke veterframe en hiel-tot-teen Boost.

Een serie van limited-edition kleuren later (waaronder de populaire all-white versie en reflecterende glow zone packs gedragen door Kanye West tijdens zijn optreden op de Billboard Music Awards van 2015), werd adidas Ultraboost de allereerste hardloopschoen die net zo populair bij modekenners als hardlopers was. Tegenwoordig bestaat de collectie van Ultraboost uit tal van iconische modellen, inclusief edities van Game of Thrones en Consortium.

SHOP ULTRABOOST


running-fw19-pb-educate-site-story-secondary6-dADIDAS ULTRABOOST X

Om aan de groeiende vraag van vrouwelijke hardlopers wereldwijd te voldoen, tweakte Ultraboost X het oorspronkelijke ontwerp van de Ultraboost om er een performance schoen speciaal voor vrouwen van te maken. Voorzien van een veterloos Primeknit-bovenwerk en een opvallende zwevende voetboog, werd de X onmiddellijk een iconische aanvulling van de Boost-collectie. Het is een schoen die echt opvalt dankzij de stoere bandsluiting die gerichte ondersteuning tijdens hardloopsessies biedt.

SHOP ULTRABOOST X


running-fw19-pb-educate-site-story-secondary7-d


ADIDAS SOLARBOOST

Solarboost is geïnspireerd op een ruimtevaarttechniek en zag in 2018 het levenslicht. Het model werd gemaakt met pure performance, ondersteuning en comfort in gedachten en verving Supernova Boost als meest ondersteunende hardloopschoen. Het draaide allemaal om het distilleren van high-tech innovatie in een eenvoudige, prestatiegerichte hardloopschoen. Uiteraard voorzien van Boost-technologie. Solarboost had ook een vernieuwde hielconstructie en een bovenwerk gemaakt met Tailored Fibre Placement (TFP).

SHOP SOLARBOOST


running-fw19-pb-educate-site-story-secondary8-d


ADIDAS ULTRABOOST 19

Om de grenzen van Boost te blijven verleggen, nodigde adidas 4000 hardlopers uit om vorm te helpen geven aan de ultieme performance hardloopschoen. Ultraboost 19 nam de 17 onderdelen van Ultraboost en bracht ze terug tot slechts vier: een geoptimaliseerde Boost-middenzool, Primeknit 360-bovenwerk, Tuned Torsion Spring en een 3D-hielstuk. Elk onderdeel werd speciaal afgesteld om de performance output van de schoen voor elke hardloper te maximaliseren. Versterkt met 20% meer Boost en een naadloze, sokachtige constructie, werd Ultraboost 19 de meest responsieve hardloopschoen van adidas.

SHOP ULTRABOOST 19


running-fw19-pb-educate-site-story-secondary9-d


ADIDAS PULSEBOOST HD

City runners: deze Boost is voor jullie. In 2019 ging Pulseboost HD de straat op met een ontwikkelde Boost HD-middenzool om extra stabiliteit te bieden in het onvoorspelbare urban landschap. Gecombineerd met zijn adaptieve Traxion-loopzool geeft Pulseboost HD onder alle omstandigheden optimale grip. Het is de nieuwe standaard voor hardlopers die het comfort en de responsiviteit van Boost zoeken, samen met de stabiliteit die ze nodig hebben om in de stad op de been te blijven. Pulseboost HD houdt de beweging gaande op elk oppervlak, waar en wanneer dan ook.

SHOP PULSEBOOST HD


running-fw19-pb-educate-site-story-secondary9-d_143-373467


ULTRABOOST 20

Ultraboost 20 is niet alleen een symbool van innovatie. Het is innovatie in actie. De Boost-middenzool geeft 20% meer energie terug bij elke stap. Voel de nauwkeurige ondersteuning dankzij de Tailored Fiber Placement-stiksels, een proces dat de dichtheid van het garen tot op de millimeter berekent. De meebewegende constructie van de middenvoet geeft de Ultraboost 20 zowel flexibiliteit als controle voor comfortabele runs. En tot slot geeft het iconische hielframe ondersteuning bij zowel de afzet als landing, waardoor de Ultraboost 20 gewoon te responsief voor deze wereld is.

SHOP ULTRABOOST 20

Tags
adidas