alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
adidas / februari 2020
OUTDOOR

Getting into Nature: Let more Outside In

Meer tijd buiten doorbrengen zou je ultieme lifehack moeten zijn. Dit is waarom.

Horizons beperkt tot handheld schermen? Altijd maar druk, druk, druk? Het is tijd dat we vaker naar buiten gaan. De moderne manier van leven betekent dat we meer tijd binnen doorbrengen, waardoor we onze verbinding met de natuur dreigen te verliezen. Jezelf omringen met natuur is een eenvoudig genoegen. Als we een stuk gaan wandelen en schone lucht inademen, voelen we dat. Als jij verbinding maakt met de natuurlijke wereld, geef je jezelf de ruimte om te ademen.

Kies vaker voor de natuur

De menselijke geest kan opbloeien door meer contact met de natuur. Het buitenleven is de ultieme bron van inspiratie. Het is een plek die ons menselijk verlangen naar ontdekking herstelt en onderzoek toont aan dat het onze creativiteit kan aansporen¹. Als technologie uit het zicht is, leven we meer in het moment.
Volledig gefocust zijn en opgaan in de natuur heeft een positieve impact op ons welzijn. Onderzoek toont aan dat in de natuur zijn stress kan verminderen, het humeur kan verbeteren² en zelfs je immuunsysteem een boost kan geven³. Als jij je lichaam op de proef stelt, zie je betere resultaten⁴ als je je indoor workout inruilt voor een training in de frisse buitenlucht.

Je hoeft geen bergen te verzetten

Het antwoord is misschien dichterbij dan je denkt. Veel dichter bij huis dan beelden van afgelegen wildernissen. Je moet minimaal 120 minuten per week⁵ in de buitenlucht doorbrengen om de effecten in te laten treden, volgens Nature.com. Dat is 17 minuten per dag. Niet eens een volledige lunchpauze. Gedurende de week is het voor sommigen best lastig om tijd vrij te maken, dat snappen we. Maak daarom wat tijd in het weekend vrij om die heuvel op te wandelen, het bos in te gaan of om op een andere manier van de natuur te genieten.

outdoor-ss20-purposeclp-clp-storypage-landscapeimage-2Vind meer groen in de stad

Meer dan de helft van alle mensen op deze planeet woont in steden en leidt doorgaans een druk bestaan. Misschien dat je houdt van het rumoer van wonen in de stad, maar soms kan dat teveel worden. Groene ruimtes in stedelijke omgevingen zijn net zo belangrijk, want met de drukte van onze dagelijkse levens kunnen we nog steeds de tijd vinden om de natuur in te gaan. Onderzoek toont aan dat alleen een bezoek aan het plaatselijke park je al energieker en minder gestrest laat voelen⁶. Beter nog, gebruik de stad in jouw voordeel. Vorm een community en ga samen naar buiten. Je geniet waarschijnlijk meer van de natuur als je samen bent met gelijkgestemde mensen. Door jezelf de mogelijkheid te geven om te resetten, kom je het snelst terug bij de kern. Om de innerlijke batterij op te laden, klaar voor alles wat op je afkomt.

Als jij wint, wint de aarde ook

Want als jij naar buiten gaat win je niet alleen persoonlijk, je begint ook milieuvriendelijker te leven. Studies tonen aan dat een lichamelijke connectie tussen mens en natuur voor milieuvriendelijker gedrag zorgt⁷. Van kwesties als luchtvervuiling tot een toenemende hoeveelheid plastic in de oceaan, de natuur eist nooit zoveel aandacht op als de technologie. Maar het is bewezen dat hoe meer tijd je doorbrengt in de natuur, hoe meer je de natuur wil beschermen. Daarbij zorg je voor een positieve feedback die al het leven op aarde verbetert.


outdoor-ss20-purposeclp-clp-storypage-landscapeimage-3

Deze generatie is meer gebaat bij een connectie met de natuur dan ooit tevoren. Mensen hebben de natuur altijd nodig gehad, veel meer dan de natuur mensen nodig heeft. Iedereen heeft de kans om voor een positieve verandering te zorgen. Het is gewoon een kwestie van je openstellen en naarbuiten gaan. Klaar om meer van buiten binnen te laten? Deel jouw momenten met #adidasterrex 


REFERENTIES 

¹Harvard Health Publishing, 2018 

²Journal of Environmental Psychology, 2018 

³Science Daily, 2018 

Landscape and Urban Planning, 2018 

Nature, 2019 

Mental Health and Illness in the City, 2017

adidas / februari 2020
OUTDOOR
Tags