alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
adidas / februari 2020

TEAM SUPERSTAR: JENN SOTO

Jenn Soto heeft dankzij haar onderscheidende manier van skaten naam gemaakt binnen de skateboardwereld. Nu inspireert ze de volgende generatie van vrouwelijke gamechangers.

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jenn-1-all


VAN HET SKATEPARK NAAR HET WERELDPODIUM

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jenn-2-all

Van het oprapen van een skateboard op de leeftijd van elf, tot het strijden op het wereldpodium, Jenn Soto is er een om in de gaten te houden—als je tenminste het geluk hebt een glimp van haar op te vangen. Als lid van het USA Skateboarding Team en het adidas Pro Skateboarding team staat ze bekend om haar soepele en technische manier van skaten op richels, trappen, rails en gedurfde flip tricks. TLDR; Jenn is een van de besten ter wereld, en ze staat nog maar aan het begin.

Jenn, geboren in de Bronx en opgegroeid in Jersey, liet zich voor het eerst op de X Games en Street League zien—de twee grootste door de televisie uitgezonden professionele skateboardwedstrijden ter wereld. Hoewel je competitief skateboarden in je eentje doet, is de community daar omheen een van Jenn's favoriete onderdelen van de sport. "... Er zijn her en der natuurlijk heel wat teams. Het is een beetje alsof je een crew hebt, je hebt de mensen voor wie je skatet en het is altijd geweldig om dat gevoel van onderlinge kameraadschap te ervaren," zegt ze.


[Skateboarding] is letterlijk een teamsport. We letten op elkaar. We helpen elkaar aan tricks, geven elkaar een highfive... Het is gewoon één grote, liefdevolle familie.

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jenn-3-all


OVER JE EIGEN TEMPO BEPALEN

In een door mannen gedomineerde sport moedigt Jenn de volgende generatie van vrouwelijke skaters aan om er volledig voor te gaan. "Ik denk dat mijn advies aan jongere meiden zou zijn om gewoon te blijven oefenen. Er zullen momenten zijn die eng zijn en je een ongemakkelijk gevoel geven, zeker als je niemand kent in het skatepark, maar jij bent daar en jullie delen een gemeenschappelijke interesse. En juist dat creëert een band met iedereen," zegt ze.

Afgezien van skateboarden draait het voor Jenn om uniekheid. "...Je moet iets hebben wat je onderscheidt van de anderen. Weet je, we leven in een wereld waar de trends over elkaar heen buitelen en we ze niet eens bij kunnen houden, maar als jij gewoon stopt en je eigen ding doet, hoef je helemaal niets bij te houden. Jij bepaalt gewoon je eigen koers."

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jenn-4-all

VERANDERING BEGINT MET SAMENWERKING

Voor Jenn is het mooiste deel van het toewerken naar verandering de beloning—en als dat gebeurt, is ze altijd hongerig naar meer. "Wat mij aandrijft om te streven naar verandering is het gewoon te zien, weet je, het is een langzaam proces. Je ziet het misschien niet meteen, maar als je een stapje terugdoet en het een maand later opnieuw bekijkt, zie je juist alle dingen die je hebt gedaan. Ik ben dol op die momenten en ik ben constant op jacht naar dat gevoel."

En door creatieve samenwerking, leer je misschien zelfs iets over jezelf. "Het is altijd geweldig om mensen met dezelfde passie als jezelf te zien, maar in een andere discipline, en [het Superstar team] is daar gewoon een hele crew van. Ze zijn allemaal zo ontzettend goed in wat ze doen....Het is inspirerend voor mij om iets compleet anders te doen en tegelijkertijd mijn skills te perfectioneren…het spoort me aan om dingen anders aan te pakken.

VERENIGD DOOR ONZE CREATIVITEIT

Net zoals bij een skatecrew, draait het bij het Superstar team om het samenbrengen van diverse creatives—van het skatepark, naar de kunststudio, tot het leslokaal en alles daar tussenin. Hoe meer we samenwerken, hoe meer verandering we door kunnen voeren in onze vakgebieden, en in onszelf. "Het zien van de verandering is genoeg voor mij om te blijven veranderen," zegt ze, en we hebben plannen om een grootse impact te maken.

adidas / februari 2020
Tags