alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
adidas / maart 2020

ADIDAS EN IFUNDWOMEN WERKEN SAMEN OM VROUWELIJKE VOORVECHTERS IN DE SPORT TE ONDERSTEUNEN.

Vrouwelijke oprichters ontvangen een fractie van het durfkapitaal. Voor Internationale Vrouwendag willen we het speelveld gelijktrekken door samen te werken met iFundWomen en vrouwen te ondersteunen die sport opnieuw op de kaart zetten.

Bij adidas geloven we dat sport de kracht heeft om levens te veranderen. Dit omvat ook het creëren van kansen en zichtbaarheid van vrouwen in de sportindustrie. Samen met iFundWomen vieren we Internationale Vrouwendag door opkomende vrouwelijke ondernemers te steunen die verandering binnen de sportindustrie teweeg brengen door ze de middelen voor succes aan te reiken.

De samenwerking met iFundWomen creëert ruimte en zichtbaarheid voor nieuwe ideeën binnen onze industrie.

iFundWomen biedt beginnende ondernemers toegang tot kapitaal via crowdfunding en beurzen, deskundige begeleiding en een grote community van zakenvrouwen; een belangrijk netwerk dat kennis versnelt en actie aanmoedigt. 

Het platform werd opgezet om de ongelijke behandeling aan te pakken waar vrouwelijke ondernemers mee worden geconfronteerd wat kapitaal, hulpmiddelen en ondersteuning betreft. Samen willen adidas en iFundWomen deze onevenwichtige situatie aanpakken. De samenwerking creëert ruimte en zichtbaarheid voor nieuwe ideeën binnen onze industrie. Maar dit is ook een kans voor onze hele community om deel uit te maken van de verandering, want het platform is een open uitnodiging om de ideeën en organisaties waar zij in geloven te ondersteunen. We trappen de samenwerking af door middel van negen campagnes aangevoerd door vrouwen die een nieuwe draai aan sport geven. Bekijk de campagnes en draag jouw steentje bij op ifundwomen.com/adidas.

Om het succes van deze beginnende ondernemers te waarborgen, heeft adidas onze toewijding om deze vrouwen te ondersteunen kracht bijgezet door  alle negen campagnes te ondersteunen. Maak kennis met de vrouwen achter deze bedrijven en organisaties:

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_1

Alex Taylor is een onderneemster uit New York die Hoop York City heeft opgezet; een basketbalgemeenschap die vrouwen een veilige omgeving biedt om basketbal te spelen en te ervaren binnen een ondersteunende en samenwerkende omgeving. Kom meer te weten en steun haar campagne hier. 

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_2

Marisa Hamamoto heeft Infinite Flow opgezet, een professioneel dansgezelschap zonder winstoogmerk dat bestaat uit dansers met en zonder handicap, die dansen gebruiken om te inspireren tot individualiteit, innovatie en oneindige mogelijkheden. Kom meer te weten en steun haar campagne hier.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_3 

Susan Sullivan is een levenslange atlete en oprichtster van het Women Sports Film Festival, een in San Francisco gebaseerd filmfestival dat de kracht van vrouwelijke sporters viert aan de hand van documentaires. Kom meer te weten en steun haar campagne hier.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_4 

Kelly Bessis heeft Dada opgericht, een boks- en fitnessgroep voor vrouwen in Parijs. Haar doel is welzijn te bevorderen door ruimte en toegang tot haar community te bieden. Kelly vindt dat elke vrouw toegang zou moeten hebben tot sport, maar ook het perfecte product moet hebben om te herstellen. Iets wat zij creëert en binnenkort aan haar community zal presenteren. Kom meer te weten en steun haar campagne hier.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_5

Jasmina Srna is een voormalige professionele voetbalster en mede-oprichter van Safe-Hub in Berlijn, een sociale onderneming die de mogelijkheden van jonge mensen realiseert door sport en holistisch onderwijs met elkaar te combineren. Kom meer te weten en steun haar campagne hier.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_6

Francesca Brown is de directeur en oprichter van Goals4Girls in Londen, een programma dat voetbal en onderwijs combineert om bewustwording te versterken en jonge vrouwen en meisjes binnen de sport intensieve ondersteuning op lange termijn te bieden.Kom meer te weten en steun haar campagne hier.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_7

Mariana Pajón is tweevoudig Olympisch kampioen en BMX-wereldkampioen die Pedaleando por un Sueño (Spaans voor 'Fietsen voor een droom') in Medellín, Colombia heeft opgericht. Een organisatie die jonge kinderen de kans geeft om levensvaardigheden via sport op te doen.Kom meer te weten en steun haar campagne hier.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_8 

Brittany Edwards en Khiana Lowe zijn de oprichters van Incorp[HER]ated in New York om individuele ruimtes binnen creatieve industrieën te creëren om diverse stemmen de mogelijkheid te geven te worden gehoord, te worden gewaardeerd en met elkaar te verbinden.Kom meer te weten en steun hun campagne hier.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_9

Hélène Guillaume is de oprichter en directeur van WILD.AI, een fitness-app die speciaal voor vrouwen werd ontwikkeld en gebruikmaakt van gegevens en psychologie om sporters hun fitnesspotentieel te helpen bereiken.Kom meer te weten en steun haar campagne hier.

Onze samenwerking met iFundWomen reikt verder dan het platform. Om het initiatief te lanceren, organiseerden we een kick-off in New York waar deze geweldige vrouwen samenkwamen voor een intensieve workshop van twee dagen. Het programma focuste zich voornamelijk op het identificeren van uitdagingen, het bepalen van doelen en het opzetten van crowdfunding campagnes op het iFundWomen-platform. Paneldiscussies met Billie Jean King, Robin Arzón, Jackie Joyner-Kersee, adidas-managers en meer zorgden voor inzicht en inspiratie. Elke ondernemer kreeg de hulpmiddelen om kapitaal bijeen te brengen en haar ideeën naar het volgende niveau te brengen, en elke vrouw verliet de workshop met een gloednieuwe campagnepagina en een initiële investering op het platform.

Tijdens de Maand van de Vrouwengeschiedenis selecteren we aanvullende campagnes om te financieren en uit te lichten.

Wij hebben ons ertoe verbonden deze vrouwen te ondersteunen met financiering en doorlopend advies om hun succes te helpen waarborgen. Maar hier blijft het niet bij: tijdens de Maand van de Vrouwengeschiedenis selecteren we aanvullende campagnes om te financieren en uit te lichten, waarmee we de volgende golf van vrouwelijke ondernemers binnen onze industrie een boost willen geven. Als jij een ondernemer in de dop bent, nodigen wij je uit om voor 31 maart 2020 je eigen campagne op iFundWomen op te zetten. Klk hier om aan de slag te gaan.

STEUN VROUWEN DIE SPORT OPNIEUW OP DE KAART ZETTEN.

adidas / maart 2020