• HEREN
  • DAMES
  • KIDS
  • NIEUW
  • SPORTEN
  • COLLECTIES
  • OUTLET
Je winkelwagen is leeg

SUPERNOVA 2: ONTWORPEN VOOR COMFORT

Blijf nog even in je comfortzone met de nieuwe Supernova 2 - een perfecte schoen om mee te beginnen.

'Go big or go home' en 'no pain, no gain' zijn zinnen die veel gebruikt worden in de fitnesswereld, maar wat als we je vertellen dat comfort wel eens veel belangrijker zou kunnen zijn voor een succesvolle training? Beginnen met een nieuw bewegingspatroon kan je soms ontmoedigen, maar de allerbeste hardlopers zijn allemaal ooit ergens begonnen. Elke beginnende loper moet op zijn of haar hardloopuitrusting kunnen vertrouwen om een eigen ritme te kunnen ontwikkelen - en de Supernova 2 kan daarin een betrouwbare trainingspartner zijn.


DE 80/20-REGEL

De sportwetenschapper Dr. Stephen Seiler bestudeerde de trainingsmethoden van topsporters en formuleerde de zogenaamde 80/20-regel. Zijn ervaring is dat duursporters 80% van hun training op een zeer gemakkelijke intensiteit moeten doorbrengen, en de andere 20% van de tijd de inspanning moeten opvoeren.

Een man en een vrouw lopen vrolijk lachend een rondje hard door het park.

'Het woord "comfort" komt uit het Latijn en het betekent eigenlijk "versterken". Dat vind ik eigenlijk een hele goeie, want als je binnen je comfortzone bent, versterk je je lichaam,' zegt Dr. Seiler. 'We kunnen in de comfortzone consequent onze lichaamsbeweging uitvoeren en dit goed volhouden'.

Bij hardlopen is het belangrijk dat je een tempo aanhoudt dat je hanteerbaar vindt, vooral als je je draai nog aan het vinden bent. Als je jezelf teveel pusht, kan dat je ervan weerhouden om door te willen zetten.

'Als hardlopers zich aanwennen meer gedisciplineerd te zijn, zich op de makkelijke dagen rustig te houden en lekker in die comfortzone te blijven, kunnen ze op zwaardere dagen meer aan. En die balans zorgt voor verbetering,’ aldus Dr Seiler. 'Simpel gezegd is dat de 80/20-regel - een robuust model voor de ontwikkeling van prestaties'.

Als je die balans eenmaal gevonden hebt, is het goed om binnen je comfortzone te lopen - en met de juiste schoenen gaat dat een stuk makkelijker. Omdat de nieuwe Supernova 2 ontworpen is met comfort als uitgangspunt, geeft de schoen je genoeg zelfvertrouwen om jezelf harder te kunnen pushen als je daar aan toe bent.


NIEUW TERREIN

Milieuvriendelijkheid is belangrijk voor adidas. We hebben de koolstofvoetafdruk van deze schoen met ten minste 10% verminderd in vergelijking met een vorige versie.

'We begeven ons met dit model op nieuw terrein,' zegt Charlotte Heidman, productmanager bij adidas. 'Het is de eerste inline-schoen die ontwikkeld is met het verlagen van de koolstofuitstoot in het achterhoofd. Bij het ontwerp hebben we rekening gehouden met de volledige levenscyclus'.

Voetafdrukken in gras als symbool voor de koolstofvoetafdruk van de hardloopschoen


EEN VERNIEUWDE KLASSIEKER

Mensen die ervaring hebben met hardlopen zijn misschien al bekend met de Supernova+ hardloopschoen, die een heleboel technische vernieuwingen heeft, zoals extra BOOST op de voorkant en meer flexibiliteit. Maar de voordelen van de Supernova 2 op het gebied van comfort zijn niet te onderschatten, vooral als je net begint met hardlopen.

Voor de hybride tussenzool is gebruik gemaakt van zowel onze BOOST- als BOUNCE-technologie, waardoor je niet alleen energie terug krijgt, maar ook een goede demping en extra comfort ervaart - ideaal voor als je je draai in het hardlopen vindt en jezelf wat meer wilt gaan uitdagen.

Supernova 2 voor heren Supernova 2 voor dames naast elkaar afgebeeld.

'Als hardloper wil je een stevige, betrouwbare hardloopuitrusting gebruiken. Als ik met hardlopen zou beginnen, zou ik hardloopuitrusting willen waarmee ik kan hardlopen op asfalt, in de modder, op het gras en in een park,' zegt dr. Seiler. 'Als je je op je gemak voelt in je hardloopuitrusting, is het een verlengstuk van jou, een deel van wie jij bent als sporter. Met de juiste uitrusting kun je je hoofd bij je training houden.


EN VERDER

Naarmate je verder komt in je hardlooptrainingen, zijn er meer schoenen in de Supernova-lijn die je kunnen helpen je doelen te bereiken in elk stadium van je hardlooptraject. Van de Ultraboost tot Supernova Cushion 7 en verder, de keuze voor de nieuwe Supernova 2 is nog maar het begin van een succesvolle samenwerking tussen jou en je sportschoenen.

running-fw22-supernova-educate-blog-story-4-fallback

Dus als je klaar bent om je nieuwe comfortzone te ontdekken, kies dan voor de nieuwe Supernova 2.

Algemene disclaimer - BELANGRIJKE OPMERKING: Raadpleeg ALTIJD je arts voordat je een nieuwe activiteit onderneemt. Voer geen activiteiten uit die buiten je vermogen liggen of die tegen het advies van je arts ingaan. Gebruik je gezond verstand en zorg ervoor dat je elke activiteit op een veilige plaats en op een veilige ondergrond doet.

Tags
adidas