alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandfilterhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Ga verder naar algemene content
adidas

RUILEN & RETOURNEREN

Binnen 60 dagen. Geheel gratis.
Binnen hoeveel dagen dien ik mijn bestelling te retourneren?
Je kunt je online bestelling gratis binnen 60 dagen na ontvangst retourneren (hype-artikelen  zoals bijvoorbeeld de YEEZY collectie uitgezonderd. Deze producten moeten binnen 14 dagen na de ontvangstdatum worden geretourneerd  - dit wordt expliciet aangegeven in het bestelproces). Let op: gepersonaliseerde artikelen worden speciaal voor jou gemaakt. Deze kan je niet retourneren, tenzij er sprake is van een productiefout.

Wat kost het om te retourneren?
Goed nieuws. Het retourneren van artikelen is geheel gratis met PostNL.
Ook bestellingen die zijn geleverd met DPD moeten met PostNL worden geretourneerd.

Hoe lang duurt het hele retour process? 
Het duurt ongeveer 3- 5 werkdagen voor het pakket in ons magazijn in Duitsland arriveert en we streven ernaar om je retourzending binnen 48u na aankomst te verwerken. We houden je op de hoogte over de status van je retour en refund via e-mail. Als je online je retour aanmeldt, kan je jouw pakket blijven volgen via bovenstaande link. 
 
Kan je verschillende bestellingen samen retourneren?
Dat kan. Zorg ervoor dat je beide retourformulieren (meegestuurd in de doos) bijvoegd in het pakket. Je moet nog steeds voor alle bestellingen online een retour label aanmaken. Je gebruikt dan maar één van de labels voor de verzending. In ons magazijn worden beide retour-bestellingen verwerkt.

Wanneer een artikel niet aan onze kwaliteitstandaard voldoet en de retourperiode is verstreken (defect of beschadigd), neem dan contact op met onze klantenservice.  

Wanneer ontvang ik mijn geld terug?
Zodra we het artikel in ons magazijn hebben ontvangen, verwerken we je retourzending. Vanaf het moment dat we de terugbetaling autoriseren, moet je bank deze nog verwerken. De tijd die dit in beslag neemt, verschilt per bank en betaalmethode - zie onderstaande tijdlijn. Je kunt kiezen of je via je oorspronkelijke betaalmethode of via een adidas e-Gift-Card wilt worden terugbetaald.

Tijdlijn van het proces: 
1. Verzending en verwerking: 5-6 werkdagen
2. Terugbetaling verwerkt:
     - adidas e-Gift Card: direct nadat we de retourzending hebben verwerkt
3. Terugbetaling verwerkt door bank:
     - Apple Pay & Google Pay (exclusief in de adidas app): max. 14 business days
     - PayPal: max. 3 werkdagen
     - iDeal: max. 3 werkdagen
     - Klarna: zie de klarna FAQ
     - Bankpas / Creditcard: max 14 werkdagen

Kan ik mijn e-Gift Card gebruiken in adidas-winkels?
Je kunt ervoor kiezen je terugbetaling te ontvangen via een adidas e-Gift Card. Je ontvangt deze gift card via e-mail zodra we je retourzending hebben verwerkt. Deze is direct te gebruiken en kan zowel online als in adidas winkels worden ingewisseld. Vergeet niet dat de Gift Card 3 jaar geldig is.

Ik heb een voucher gebruikt voor een artikel dat ik heb geretourneerd. Kan ik een nieuwe voucher aanvragen? 
Indien het een kortingsvoucher betreft (bijv. 10% korting), dan kan deze vervangen worden als je de bestelling, of een deel ervan, terugstuurt en contact met ons opneemt. Vouchers met een geldbedrag (bv. € 10) worden automatisch terugbetaald, je ontvangt een nieuwe e-mail voor het bedrag dat op dat deel van de bestelling is toegepast.
 
Worden mijn verzendkosten vergoed als ik mijn artikel retourneer?
We zullen de volledige verzendkosten vergoeden, behalve in de volgende gevallen:
- Je retourneert slechts een deel van je bestelling.
- Je retourneert je bestelling niet via dezelfde koerier die deze ook bij je heeft afgeleverd.
Hoe stuur ik iets retour met Klarna?
Ga naar jouw Klarna-portaal om Klarna van de retour op de hoogte te stellen en selecteer de betreffende bestelling. Klik op 'Retours'. Je kunt dan aangeven of je een of meerdere artikelen hebt teruggestuurd. Hiermee pauzeer je tijdelijk je betaling tot de retour verwerkt is. Klarna zal je dan een nieuwe factuur toesturen. Al betaald voor je retour? Je ontvangt na aanmelding binnen 3-5 werkdagen rechtstreeks een terugbetaling. 

Wanneer ontvang ik de terugbetaling als ik al heb betaald met Klarna?
Als je al hebt betaald voor je bestelling, maar dan besluit om een of meerdere artikelen te retourneren, hoef je alleen Klarna via de klanten- portaal te informeren. Je ontvangt binnen 3-5 werkdagen rechtstreeks van Klarna  een terugbetaling voor deze artikelen.

Kan ik mijn artikelen ruilen? 
Ja! Je hebt iets online gekocht maar het past niet helemaal? In plaats van te retourneren, kan je het binnen 60 dagen gratis omruilen voor een andere maat. 

Hoe kan ik iets ruilen?
Klik op 'ruilen' en vertel ons welk item je wilt ruilen voor welke maat. Plaats het item in de originele verpakking in de doos.  Breng je pakket binnen 5 dagen naar een afleverpunt in de buurt - hiermee voorkom je dat je ruilverzoek wordt geannuleerd. Zodra je omruiling in het magazijn is aangekomen en verwerkt, zullen we je nieuwe artikel(en) verzenden. Je ontvangt hiervan een nieuwe bevestigingsmail met tracking. We sturen het ruilartikel via onze standaard bezorgservice naar het oorspronkelijke bezorgadres.

Wil je tegelijkertijd iets ruilen en retourneren? 
Geen probleem. Je kunt gewoon alle items in dezelfde doos terugsturen. Zodra we het pakket hebben ontvangen, betalen we je retour via de oorspronkelijke betaalmethode terug. 

Welke items zijn uitgesloten vandeze ruil service? 

    • gepersonaliseerde artikelen

    • Hype producten, zoals the Yeezy collectie. 

Je kunt een artikel uitsluitend omruilen voor een andere maat. Als je een andere kleur of product wilt, zul je het artikel moeten retourneren en een nieuwe bestelling moeten plaatsen. Indien de gewenste maat tijdens het ruilproces niet beschikbaar is, is het artikel helaas (tijdelijk) uitverkocht.

Kan ik mijn e-Gift Card gebruiken in adidas-winkels?
Je kunt ervoor kiezen je terugbetaling te ontvangen via een adidas e-Gift Card. Je ontvangt deze gift card via e-mail zodra we je retourzending hebben verwerkt. Deze is direct te gebruiken en kan zowel online als in adidas winkels worden ingewisseld.

Artikelen retourneren die je in een adidas-winkel hebt gekocht:
Je kunt jouw item(s) die je in een adidas-winkel hebt gekocht in elke adidas winkel terugbrengen, maar het beste retourneer je in dezelfde winkel als waar je deze ook gekocht hebt. Neem je aankoopbewijs mee en zorg ervoor dat je je item(s) binnen de retourperiode van 60 dagen terugbrengt (of 14-dagen voor Hype-producten zoals YEEZY-collectie). Houd er rekening mee dat we in onze winkels geen artikelen terug nemen die gekocht zijn in onze online shop. 

Artikelen die via Click & Collect zijn opgehaald en betaald in de winkel:
Click & Collect-bestellingen worden online geplaatst en vervolgens opgehaald en betaald in de winkel. Als je een Click & Collect-bestelling wilt retourneren, kan je dit direct in de winkel regelen.

Artikelen die in een adidas-winkel besteld zijn en bij jou thuis bezorgd worden:
Als jijzelf of één van onze winkelmedewerkers een bestelling voor jou heeft geplaatst met een tablet in de winkel zodat jij het artikel naar keuze bij jou thuis ontvangt, dan retourneer of ruil je dit ook online door dezelfde retour stappen te volgen, die je hierboven vindt.
 
adidas-artikelen die je bij een andere winkel of online shop hebt gekocht
Als je artikelen hebt gekocht bij een andere winkel of online shop, neem dan contact met hen op gezien zij hun eigen retourbeleid hanteren. Het is niet mogelijk deze artikelen online of in een adidas-winkel te retourneren.