alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas

Zaalvoetbal

 
[56]
Futsal Zwart Mundial Goal SchoenenFutsal Zwart Mundial Goal Schoenen

Mundial Goal Schoenen

Futsal

Kinderen Futsal Blauw X Speedflow Messi.3 Indoor VoetbalschoenenKinderen Futsal Blauw X Speedflow Messi.3 Indoor Voetbalschoenen

X Speedflow Messi.3 Indoor Voetbalschoenen

Kinderen Futsal

1 / 2
Paginavan 2

Zaalvoetbal

Zaalvoetbal, ook wel futsal genoemd, is een zaalsport dat een variant van het traditionele voetbal is. Zaalvoetbal is populair geworden in Argentinië in de jaren 30 en vervolgens is deze sport verder over de wereld ook enorm populair geworden. Deze sport wordt, zoals de naam al verklapt, binnen gespeeld in zalen met teams van 5 tegen 5. Ook al lijkt deze sport enorm op het traditionele voetbal, de spelregels zijn op een aantal gebieden verschillend, zo kent het geen buitenspel en wordt de bal ingetrapt in plaats van ingegooid. Er zijn verschillende accessoires die je nodig hebt voor zaal voetbal dat verschillen met het traditionele veldvoetbal.

Musthave: een speciale bal voor zaalvoetbal 

Een essentieel onderdeel van (zaal)voetbalgear is natuurlijk de bal. Het is belangrijk om te weten dat de bal die gebruikt wordt voor futsal anders is dan de bal dat gebruikt wordt voor het traditionele voetbal. De juiste bal is speciaal ontwikkelt voor het voetballen in een zaal en worden vaak ‘plofballen’ genoemd. Deze ballen zijn wat kleiner dan een normale voetbal en stuiteren vrijwel niet. 

Schoenen om mee te scoren 

Naast de juiste bal is het van groot belang om geschikte schoenen te dragen voor zaalvoetbal. De schoenen voor gewoon voetbal kunnen niet gebruikt worden voor futsal aangezien ze noppen hebben. De juiste schoenen voor deze sport zijn ontworpen om binnen in een zaal te voetballen. De futsal schoenen van adidas zijn ontwikkelt met de nieuwste technologieën zodat jij het beste van jezelf kunt laten zien. Zo zijn er vele schoenen met stiksels op de voorvoet dat extra controle biedt tijdens het spelen, en de EVA middenzool biedt extra ondersteuning aan jouw voet en de schokken dat je tijdens de scherpe bewegingen in de zaal oploopt. Ideaal voor de voetballers die zich echt willen richten op futsal!