alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas

Voetbalhandschoenen

 
[30]

Voetbalhandschoenen

Wij zijn erg gewend aan het beeld van een keeper met voetbalhandschoenen, maar dit is niet altijd de standaard geweest, dit is pas iets wat eind vorige eeuw de norm is geworden in het professionele voetbal. De Argentijnse professioneel voetballer Amadeo Raúl Carrizo is de eerste keeper van wie het bekend is dat hij altijd handschoenen droeg tijdens het keepen. Hij was een echte trendsetter: in de jaren die volgden, zagen we steeds meer keepers met voetbalhandschoenen spelen, tegenwoordig is deze bescherming niet meer weg te denken uit de voetbalindustrie.

Bescherming en comfort voor keepers

Voetbalhandschoenen bieden bescherming en comfort voor keepers. De demping van de handschoenen is belangrijk zodat keepers de bal goed kunnen afweren. Er zijn verschillende dempingen te verkrijgen, bijvoorbeeld een 3,5 mm of een lichtere 2 mm, beide ontwikkeld om een schot perfect te kunnen absorberen. adidas heeft veel keepershandschoenen in haar collectie, waaronder handschoenen met uitneembare Fingersave-plaatjes. Deze plaatjes beschermen jouw vingers terwijl jij het doel beschermt en alle inkomende ballen optimaal kunt afweren. Ook bieden deze plaatjes extra grip op de bal. Tevens heeft adidas het Wrist Control ontwikkeld, een systeem dat in vele voetbalhandschoenen zit verwerkt en de pols optimaal beschermt en stabiliseert.

Topprestaties in de kou

Overig zijn er niet enkel voetbalhandschoenen te vinden voor keepers. Er zijn ook speciale handschoenen voor spelers, ideaal voor wanneer het kwik daalt. Deze handschoenen zijn lichter dan de keepershandschoenen. adidas heeft een ruime collectie aan handschoenen voor veldspelers. Veel ervan hebben isolatie geïntegreerd in de handschoen. Deze stof is ademend en licht en zorgt ervoor dat de kou buiten blijft. De voetbalhandschoenen van adidas hebben een speciale afwerking dat optimale grip biedt wanneer jij de bal moet ingooien.

Voor de echte fans

Je kunt natuurlijk ook laten zien waar jouw voetbalhart ligt door handschoenen in de stijl van jouw favoriete club te dragen. Bij adidas kun je zowel keepershandschoenen als handschoenen voor veldspelers vinden in het design van de club van jouw dromen. Ook deze handschoenen bieden optimale kwaliteit om het spel te bevorderen.